Index al afecţiunilor şi bolilor
Balonarea este senzația neplăcută de abdomen prea plin, umflat, uneori cu o durere difuză în tot abdomenul.
Mâncarea abundentă, intoleranța la lactoză, gluten, băuturile carbogazoase în exces, reacție la unele medicamente, parazitoze, constipație, colon iritabil sau chiar boli ale ficatului sau ale pancreasului.
Persoana trăiește mai mult în trecut, îi este teamă de situațiile noi, nu poate digera ce i se întâmplă şi astfel are o digestie dificilă. Trăiește într-o tensiune continuă, se simte permanent amenințat şi nu mai poate înghiți nimic din realitatea cotidiană. Simte o continuă nesiguranță, o lipsă de stimă de sine, o răceală emoțională față de cei din jurul său şi o teamă că va fi pedepsit pentru orice ar face. Îl obsedează nerealizările trecute şi rămâne blocat în emoțiile de atunci pe care nu le poate digera, nu le poate trece cu vederea şi nu le poate uita. Toate acestea se adună şi îi provoacă o aciditate care fermentează în stomac şi îi provoacă gaze. Îi este frică să lase liberă gândirea şi simte că este forțat să înghită o anumită situație sau prezența unei anumite persoane, astfel că se umflă.
Zodie: Leu, Fecioară, Săgetător;
Planetă: Soare, Mercur, Jupiter, Marte;
Chakra: a treia - Manipura;
Culoare: galben;
Cristale şi pietre: citrin, ambră, calcit galben, ochi de tigru, turmalină galbenă;
Uleiuri esenţiale: ienupăr, bergamotă, lavandă, rozmarin, ylang-ylang;
În cazul balonării, este foarte importantă dieta alimentară. Este necesar să se adopte un regim alimentar fără băuturi carbogazoase, inclusiv apă minerală şi cele alcoolice. De asemenea, se vor evita produsele care stimulează producerea de gaze cum ar fi fasolea boabe, varza, conopida, ridichii, lactatele în cazul intoleranței la lactoză, prăjelile, grăsimile, mâncarea tip fast-food și produsele pe bază de cafeină. Cantitatea de mâncare la o masă se va reduce, dar va crește numărul de mese luate zilnic. Pentru evitarea aerofagiei, se va mesteca încet fiecare înghițitură, nu se vor bea lichide în timpul mesei, se va vorbi mai puțin şi nu se va mai mânca pe fugă. Se va evita să se bea cu paiul şi se va renunța la mestecatul gumei sau suptul bomboanelor.
Fructele nu trebuie să lipsească din alimentație, dar se vor consuma fie înainte de masă cu cel puțin o oră, fie la 2-3 ore după masă. Alimentele nu trebuie combinate şi se ține cont de temperatura lor. Astfel, nu se vor consuma în același timp alimente reci cu alimente calde sau fierbinți ori combinate cu fructe. Sunt recomandate fructele şi vegetalele galbene.
Este binefăcător un masaj ușor al abdomenului cu un ulei în care s-au pus câteva picături din uleiuri esenţiale de mentă sau muşeţel. Exerciţiile fizice ajută la detensionarea abdomenului.
Victoria (Rica) Paduret
Bibliografie
www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - Sanatate si vindecare folosind stilul de viata edenic si remedii naturale
Leac pentru agitatie nervoasa si iritabilitate marita - Se prepara un amestec din plante uscate si maruntite de menta, radacini de valeriana si conuri de hamei, luate in proportie de 2:1:1 (doua linguri din prima planta si cate una din celelalte). Peste o lingura de amestec se toarna 400 ml apa clocotita, se lasa sa se infuzeze pana se raceste si se strecoara. Se administreaza cate 200 ml de infuzie, de doua ori pe zi.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale