Index al afecţiunilor şi bolilor
Bronșita este o inflamație a bronhiilor, edemul produs generează mucus care favorizează tusea, iar respirația devine dificilă. În acest caz, simptomele sunt tusea seacă în primele zile, apoi devine productivă, uneori stare febrilă, dar și greutate în respirație.
Bronșita este mai frecventă în perioadele reci, produsă fiind adesea de un virus, dar poate fi cauzată şi de fum, praf, substanțe iritante, diferite substanțe chimice.
Afecțiunile pulmonare păstrează reprimate necazuri şi supărări de lungă durată. Când cineva gândește rău despre lumea înconjurătoare, au de suferit plămânii. Există un conflict în familie, la serviciu sau în grupul de prieteni. Suferindul se simte blocat, nu poate acționa după propria dorință, este sufocat şi nu se poate regăsi pe sine însuși. Este trist şi deprimat, se simte neputincios, se izolează de cei din jur, gândind că nu își poate îndeplini obligațiile. Îi este teamă de relațiile sociale, este intolerant şi rece.
Zodie: Leu, Balanță, Săgetător;
Planetă: Soare, Venus, Saturn;
Chakra: a patra – Anahata;
Culoare: verde şi roz;
Cristale şi pietre: cuarț roz, jad, smarald, aventurin, malahit;
Uleiuri esenţiale: eucalipt, lemn de santal, trandafir, lemn de cedru.
În cazul unei astfel de boli, este indicată odihna la pat într-o cameră încălzită. Se va feri de frig, curent şi aer rece. Mâncarea şi băutura vor fi călduțe, nu reci şi nu fierbinți.
Regimul alimentar va fi unul ușor, fără grăsimi, mezeluri, afumături, condimente iritante sau produse zaharoase prea dulci. Sunt interzise alcoolul şi tutunul.
Este benefic ca în camera bolnavului să existe un umidificator, ușurându-i astfel respirația.
Victoria (Rica) Paduret
Bibliografie
www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - Sanatate si vindecare folosind stilul de viata edenic si remedii naturale
Cum se previne gripa (sirop de ceapa) - Se curata cinci cepe mari, se taie felii subtiri si se pun intr-un castron, cu opt linguri de miere. Se lasa o zi si o noapte, amestecand cat se poate de des. Se lasa un sirop care se strecoara, se pune intr-o sticla cu dop si se tine la frigider. Doza: cate o lingurita, de trei-patru ori pe zi.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale