Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Bufeuri

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Transpirație abundentă şi senzația de căldură instantanee a întregului corp, palpitații cardiace şi tensiune arterială variabilă.

Cauze fizice

Bufeurile însoțesc simptomele de menopauză, fiind prezente o vreme chiar şi după instalarea acesteia. Menopauza este un proces normal al organismului, dar care, de cele mai multe ori, creează neplăceri din cauza oboselii, stresului sau a unor suferințe anterioare.

Cauze spirituale

Bufeurile de căldură la menopauză arată o sensibilitate emoțională excesivă, teamă de sex, negarea plăcerii şi lipsa dorinței. Persoana trăiește un conflict interior, îi este teamă de schimbare şi încearcă o manipulare emoțională. Crede că feminitatea ei este pusă la îndoială şi simte nevoia de căldura intimă a bărbatului iubit. Prin transpirație, vrea să elimine temerile şi emoțiile pe care le trăiește.

Refacere, atitudine

  • Îmi dau seama că trebuie să lucrez cu copilul meu interior;
  • Sunt conștientă de transformarea care are loc în corpul meu;
  • Sunt sănătoasă şi îmi place viața mea;
  • Mă simt liberă şi independentă;
  • Îmi accept şi îmi cunosc sexualitatea;
  • Trăiesc eliberarea emoțională şi conștientizez că menopauza îmi deschide o nouă viață.

Tratamente naturiste

  • Ceai de păducel: o linguriță de plantă se opărește cu o cană de apă clocotită şi după 10-15 minute se strecoară. Se pot bea 2-3 căni pe zi.
  • Ceai de salvie: o linguriță de plantă se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat 10-15 minute, se strecoară şi se beau 1-2 căni pe zi.
  • Pulberea de salvie se obține din frunzele uscate şi măcinate. Un sfert de linguriță de pulbere se ține sub limbă timp de 10 minute, apoi se înghite cu un pahar de apă. Persoanele slabe vor consumă salvie timp de 14 zile cu 14 zile pauză.
  • Ceai de lemn dulce: o linguriță de rădăcină mărunțită se fierbe 5 minute cu o cană de apă, se lasă să se răcească, se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi înainte de fiecare masă.
  • Tinctură de lemn dulce: se pun 30 de picături în jumătate de pahar cu apă şi se beau de 2-3 ori pe zi înainte de fiecare masă timp de 21 de zile cu 7 zile pauză. Nu se administrează în paralel cu medicația alopată.
  • Ceai de sunătoare: o linguriță de plantă se infuzează cu o cană de apă clocotită, se lasă să se răcească, se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi înainte de mesele principale.
  • Tinctură de sunătoare: se pun 30 de picături în 150 ml apă şi se bea câte o cantitate de 2-3 ori zi înainte de fiecare masă. Nu se recomandă administrarea mai mult de două luni de zile.
  • Tinctură de crețișoară: se pun 20-30 de picături în 100 ml apă şi se bea câte o cantitate de 3-4 ori pe zi în caz de probleme hemoragice. Se administrează timp de 4-5 zile. Poate produce constipație.
  • Tinctură de valeriană: câte 20 de picături în 100 ml apă se beau de 2-3 ori pe zi. Are efect liniștitor, putând produce somnolență.
  • Tinctură de traista ciobanului şi talpa gâștei: câte 20 de picături din fiecare în 200 ml apă, se beau 2-3 căni pe zi.
  • Ulei de cătină: câte 1-2 capsule pe zi.

Asocieri

Zodie: Rac, Balanță, Scorpion;
Planetă: Luna, Venus, Pluto;
Chakra: a doua – Svadisthana;
Culoare: portocaliu;
Cristale şi pietre: ambră, topaz, piatra lunii, coral, citrin, calcit portocaliu;
Uleiuri esenţiale: portocal, tangerine, ienupăr, rozmarin, lemn de santal, ylang-ylang.

Avertismente, recomandări

În perioada de menopauză se recomandă o alimentație lipsită de produse excitante, alcool, tutun, condimente picante, conservanți şi aditivi alimentari care pot perturba echilibrul hormonal al organismului. Se vor evita, de asemenea, mezelurile, afumăturile, grăsimile, pastele făinoase. Se recomandă să se consume cereale integrale, soia şi germeni de soia, ceapă verde, nuci şi semințe, pește, ulei vegetal presat la rece, fructe şi legume crude.

Un mediu familial neadecvat, stresul cotidian, sedentarismul pot conduce la tulburări emoționale, nervozitate, insomnie şi chiar depresie. În această perioadă, crește pofta de mâncare şi dulciuri, apărând astfel o înclinație spre obezitate.

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Doctor

Sfaturi diverse

Castravetele este, probabil, cel mai bun diuretic natural. Conține peste 40 % potasiu, 20 % fosfor, 10 % sodiu, clor și multe altele. Datorită procentului mare de siliciu și sulf, favorizează creșterea și întreținerea părului, întărirea unghiilor. Un bun remediu în oscilațiile de tensiune datorită procentului ridicat de potasiu.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale