Index al afecţiunilor şi bolilor
- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -
Ciroza este o sclerozare a ficatului, o suferință cronică cu evoluție progresivă caracterizată prin distrugerea unor celule active şi înlocuirea acestora cu țesut fibros.
De regulă, cauza cirozei este abuzul de alcool, dar pot fi şi alte cauze, ca urmarea unei hepatite B sau C, intoxicații medicamentoase, unei acumulări de metale grele sau a factorilor toxici.
Ciroza este boala sentimentelor negative, a depresiei şi frustrărilor. Bolnavul trăiește într-o nemulțumire permanentă, mai ales legată de neîmplinirile din trecut. Critică în permanență pe ceilalți, este gelos şi agresiv, simte constrângere în tot ceea ce face. Este stăpânit mereu de furie şi se învinovățește singur de presupusele sale nereușite, se autocenzurează în plăceri şi este nesigur de acțiunile sale. Neîncrederea în sine îl face să se înece în alcool şi să se autodistrugă. Nu îi place serviciul pe care îl are şi crede că nu e în stare să facă altceva. De multe ori face excese în diverse situații şi își otrăvește singur viața.
Zodie: Leu, Fecioară, Săgetător;
Planetă: Soare, Mercur, Jupiter;
Chakra: a treia - Manipura;
Culoare: galben;
Cristale şi pietre: citrin, ambră, ochi de tigru, topaz galben, turmalină galbenă;
Uleiuri esenţiale: lavandă, bergamotă, rozmarin, ylang-ylang.
Regimul alimentar este esențial şi se stabilește în funcție de faza de evoluție a bolii, dar strict nesărat, cu proteine asigurate, mai ales din cereale şi legume şi cu aport de vitamina C.
Lipidele vor fi asigurate în principal din uleiuri vegetale presate la rece, iar hidrații de carbon se vor obține din pâine şi paste făinoase de casă fără sare, orez, griș, legume şi fructe proaspete.
Se exclud carnea de vacă, miel, porc, vânat, mezeluri, afumături, conserve, margarină, ciocolata, cacao, cafea, tutun, alcool, muștar, suc de fructe din comerț, condimente iritante, băuturi carbogazoase, inclusiv apă minerală. Mesele vor fi mai dese, dar în cantități reduse şi echilibrate nutrițional.
Se recomandă ca o zi pe săptămână să se mănânce numai fructe, de preferat galbene.
Victoria (Rica) Pădureţ
Bibliografie
www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".
Remedii populare
Expectorante - Se prepară un amestec din plante uscate și mărunțite de Nalbă mare, frunze de Podbal și Şovârf, luate în proporție de 2:1:1. Peste o lingură de amestec se toarnă 400 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze până se răcește și se strecoară. Se administrează câte 100 ml infuzie călduță de 3-4 ori pe zi, după masă. Peste o linguriță de frunze uscate și mărunțite de Pătlagină se toarnă 200 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de o oră și se strecoară. Se administrează câte o lingură de infuzie, de 3-4 ori pe zi.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale