Index al afecţiunilor şi bolilor
- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -
Diabetul este o boală cronică caracterizată prin nivele ridicate ale glucozei în sânge. Simptomele sunt setea excesivă, gura uscată, urinarea frecventă, foamea permanentă, vederea neclară.
Diabetul apare când pancreasul nu mai poate produce insulină suficientă sau când țesuturile din organism devin rezistente la insulină, astfel că sângele nu mai poate folosi în mod adecvat excesul de zahăr.
Diabetul este o reacție a organismului de a se apăra împotriva unor programe distructive emise de către cei din jur, cauza principală fiind dorința de a face rău unei persoane iubite, în același timp cu dorința de dragoste. Există o tristețe din cauza imposibilității de a iubi, de a fi sentimental, crezând că dulciurile compensează frustrările emoționale. Bolnavul consideră că are o viață lipsită de tandrețe, are regrete permanente față de trăirile din trecut şi se teme să simtă vreo plăcere şi bucurie de viață. Are rețineri în a primi dragostea şi afecțiunea celor din jur, inclusiv a părinților, pentru că este convins că nu merită să fie în atenția cuiva. Se simte neputincios în fața cerințelor de fiecare zi şi este convins că dulciurile îi pot îmbunătăți relațiile cu cei din jur şi îi dau forță să reziste. Crede că orice sfat primit îi îngrădește libertatea, iar stresul în care trăiește îi crește glicemia peste limitele normale.
Zodie: Leu, Fecioara, Săgetător, Balanță;
Planetă: Soare, Mercur, Jupiter, Venus;
Chakra: a treia - Manipura;
Culoare: galben;
Cristale şi pietre: citrin, ambră, ochi de tigru, turmalină galbenă;
Uleiuri esenţiale: ienupăr, lavandă, bergamotă, rozmarin, lemn de cedru.
Fiind o boală de nutriţie, bolnavul de diabet va trebui să urmeze o dietă alimentară destul de strictă. Sunt cu desăvârșire interzise zahărul şi produsele zaharoase, produsele de patiserie, fructele uscate, înghețatele, fructele dulci, dulciurile concentrate.
În cantități bine controlate, sunt permise produsele făinoase, cartofii, legumele şi fructele cu peste 5% glucide, laptele.
Sunt permise produsele din carne, peștele, ouăle, varza, spanacul, fasolea verde, merele acre, vinetele, usturoiul, ceapa, brânzeturile, lămâile, grepfrutul, migdalele.
Hrișca se poate mânca fiartă, cu legume sau fructe permise, cca 300 g pe zi, repartizată la cele trei mese principale. Ca îndulcitor se poate folosi extractul de ștevie.
Este recomandat ca cea mai mare parte din alimentație să fie sub formă crudă.
Victoria (Rica) Pădureţ
Bibliografie
www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".
Remedii populare
Vindecarea ulcerului gastric, duodenal și a gastritelor - Compoziție: 60 ml apă (două linguri de supă), o lingură de mălai cernut foarte fin, o lingură de miere de albine nefalsificată. Se pune apă la fiert într-un ibric, se pune făină de mălai și se freacă la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adaugă mierea de albine și se amestecă până ce se obține o pastă perfect omogenă. Se consumă călduță, dimineața, pe stomacul gol. Efectul tratamentului se simte după consumarea a circa 400 g miere de albine. În timpul tratamentului, nu se consumă băuturi alcoolice.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale