Index al afecţiunilor şi bolilor
- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -
Zone inflamate, piele uscată, roșie şi crăpată, iritații, vezicule cu lichid, mâncărime.
Substanțe iritante, alergeni, mucegaiuri, praf, poluanți, cosmetice, săpunuri, detergenți, produse chimice, anumite alimente, stres, temperaturi extreme, umiditate, conservanți etc
Persoana afectată de eczemă este iritată de un factor emoțional împotriva căruia trebuie să lupte şi trebuie să reziste simţindu-se amenințată. A trasat o barieră rigidă față de ceilalți, are un comportament rece, antisocial, critică pe toată lumea şi este intolerant. Îi este frică de relații intime şi este convins că nu merită ceva mai bun. Simte că are nevoie de contactul cu cei dragi, dar îi este teamă şi pielea lui respinge atingerea. Este frustrat din cauza fricii de a acționa, de a fi respins şi se retrage în sine, se izolează. Îl frământă viitorul, dar se adaptează cu dificultate unor noi condiții de viață şi se simte abandonat. Se simte lipsit de valoare, are o sensibilitate exagerată, își detestă propria persoană şi se străduie să le facă pe plac celorlalți. Ar vrea să primească tandrețe de la cei din jur, dar în același timp, îi respinge. Eczema la un copil arată nevoia acestuia de a fi iubit şi neputința lui în fața autorității adulților.
Zodie: Leu, Balanță, Săgetător;
Planetă: Soare, Venus, Saturn;
Chakra: a patra - Anahata;
Culoare: verde şi roz;
Cristale şi pietre: jad, smarald, aventurin, cuarț roz, malahit;
Uleiuri esenţiale: lemn de santal, trandafiri, lemn de cedru.
Se vor evita alimentele cu potențial alergen care pot agrava suferința (afumături, mezeluri, ciuperci, fructe de mare, grăsimi, prăjeli etc.) De asemenea, se va evita contactul cu produsele iritante ca detergenții, praful, mucegaiurile, plasticele, diverse chimicale.
Alimentația va fi compusă cu predilecție din fructe şi legume crude sub formă de salate, sucuri sau mărunțite în blender cu puțină apă, în special morcovi, mere, sfeclă, țelină, pere, pătrunjel, salată verde, castraveți.
Alifiile şi unguentele se vor folosi doar în cazul eczemelor uscate. Pe zonele zemuinde nu se vor aplica unguente, pudră de talc, pastă de argilă etc. Se vor spăla sau se vor tampona ușor cu infuzii şi se vor lăsa să se usuce de la sine.
Victoria (Rica) Pădureţ
Bibliografie
www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".
Remedii populare
Cum se previne gripă (sirop de ceapă) - Se curată cinci Cepe mari, se taie felii subțiri și se pun într-un castron, cu opt linguri de miere. Se lasă o zi și o noapte, amestecând cât se poate de des. Se lasă un sirop care se strecoară, se pune într-o sticlă cu dop și se ține la frigider. Doză: câte o linguriță, de trei-patru ori pe zi.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale