Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Edem

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Edemul reprezintă reținerea şi acumularea excesivă de lichide într-o anumită parte a organismului sau în întregul său.

Cauze fizice

Tulburările hormonale, unele medicamente, sedentarismul, obezitatea, insuficiența renală, bolile cardiace, aportul excesiv de sare ș.a.m.d.

Cauze spirituale

Edemul arată că persoana vrea să rețină ceva sau pe cineva, îi este teamă că va pierde, dar nu poate să recunoască. Este legat de trecut şi nu poate renunța la amintirile sale dureroase, se simte inferior considerând că viața nu este dreaptă cu el. Nu își poate exprima emoțiile şi sentimentele, se simte confuz în ceea ce are de făcut: ar vrea să schimbe, dar nici nu poate renunța la ce are acum. Simte piedici în calea dorințelor sale, își reține nemulțumirile, dar vrea să fie protejat şi să se poată elibera de frică.

Refacere, atitudine

  • Sunt conștient că trebuie să elimin trecutul din gândurile mele;
  • Accept să îmi exprim sentimentele şi emoțiile;
  • Conștientizez că trebuie să mă relaxez;
  • Îmi cunosc nevoile şi știu să le comunic celorlalți;
  • Mă înțeleg pe mine şi pe cei din jurul meu;
  • Mă descurc singur, dar știu că voi fi ajutat la nevoie;
  • Sunt mulțumit şi mă bucur de viața mea.

Tratamente naturiste

  • Ceai de coada calului: două linguri de plantă se infuzează cu apă clocotită timp de jumătate de oră. Se beau câte 3 linguri de 3 ori pe zi.
  • Ceai de pătrunjel: două linguri de frunze mărunțite se opăresc cu o cană de apă clocotită şi se lasă să infuzeze într-un termos timp de două ore, apoi se bea cald, câte un păhărel de trei ori pe zi.
  • Macerat de osul iepurelui: două lingurițe de plantă se pun într-un pahar cu apă rece şi se lasă timp de 10-12 ore. Dimineața, se încălzește Putin, se strecoară şi se bea jumătate de cantitate înainte cu 30 de minute de micul dejun, restul se bea după micul dejun.
  • Ceai din rădăcină de păpădie: o linguriță de rădăcină mărunțită se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă acoperit 15 minute, apoi se strecoară şi se bea după masa de prânz.
  • Ceai de mesteacăn: o lingură de muguri se opărește cu două căni de apă clocotită, se toarnă într-un termos şi se lasă să infuzeze timp de două ore, apoi se strecoară. Se bea câte o jumătate de cană de patru ori pe zi, între mese.
  • Decoct de ceapă: o ceapă mijlocie mărunțită se fierbe la foc mic timp de 15 minute.
  • După ce s-a răcorit, se strecoară, se stoarce şi ceapa, se amestecă cu 1-2 linguri de miere şi se bea cald după masa de seară. Se folosește imediat după ce a fost preparat.
  • Amestec în cantități egale din coada calului, flori de soc, rădăcină de obligeană, frunze de mesteacăn, sunătoare. O linguriță din acest amestec se fierbe timp de 5 minute cu o cană de apă, se lasă să se răcorească şi se strecoară. Se beau trei căni pe zi.
  • Amestec în cantități egale din rădăcină de pelin, coada calului, boabe de ienupăr. O linguriță din acest amestec se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă să infuzeze 10 minute, apoi se strecoară. Se beau trei căni pe zi.
  • Tinctură de ceapă: 200 g ceapă mărunțită se pune la macerat cu 200 ml alcool de 90°. Vasul se închide etanș şi se lasă la loc cald timp de 7 zile, mişcându-l zilnic. Maceratul se strecoară şi se păstrează în sticlă închisă la culoare, la loc răcoros şi întunecat. Înainte de masa de prânz şi de cină, se iau câte două lingurițe într-un pahar cu apă.

Asocieri

Zodie: Rac, Balanță, Scorpion;
Planetă: Luna, Venus, Pluto;
Chakra: a doua - Svadisthana;
Culoare: portocaliu;
Cristale şi pietre: citrin, ambră, piatra lunii, topaz;
Uleiuri esenţiale: rozmarin, lemn de santal, iasomie, ylang-ylang, ienupăr, trandafir.

Avertismente, recomandări

Persoana cu edeme va trebui să-şi supravegheze alimentația, adică mâncărurile vor fi preparate fără sare şi se vor exclude grăsimile, prăjelile, afumăturile, mezelurile, conservele. Este recomandat ca hrana să fie compusă, în mare parte, din fructe şi legume crude, organice, crescute fără tratamente chimice. Sunt benefice sucurile din fructe şi legume proaspete, preparate în casă. Se vor evita sucurile din comerț. Se va evita sedentarismul şi statul în picioare vreme îndelungată. Când se stă pe scaun, picioarele trebuie să se sprijine pe o bară sau un suport puțin ridicat de la podea. În pat, picioarele ar trebui să fie mai sus decât capul, așezate pe o pernă.

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Doctor

Sfaturi diverse

Soia conține substanțe care protejează ficatul de acțiunile degradante ale diferitelor toxine, inclusiv a celor cu proprietăți cancerigene. Prin consumul de soia în alimentație, se micșorează nivelul colesterolului în sânge, ceea ce previne atât scleroza cât și infarctul miocardic. Produsele de soia pot fi folosite în terapia complexă a arterosclerozei și a diabetului.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale