Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilorEnurezis nocturn

Manifestare

Enurezisul este eliminarea involuntară a urinei, afectând în special copiii până la vârsta adolescenței, dar în 1-2% dintre cazuri sunt afectați şi adulții.

Cauze fizice

Cauza fizică principală este spina bifida (o malformație a șirei spinării), o infecție a căilor urinare, dar de cele mai multe ori, stresul emoțional este factorul principal al enurezisului nocturn, mai ales la copii.

Cauze spirituale

Persoana în cauză trăiește o emoție negativă puternică pe care nu poate să o exprime în cuvinte şi astfel simte că se eliberează. Crede că nu este iubit şi de aceea are nevoie să atragă atenția asupra sa. Se simte sufocat de autoritatea celor din familie, la serviciu sau la școală, se abține să plângă şi îi este teamă că va fi pedepsit, astfel că noaptea se poate manifesta în voie. Uneori, copiii se tem de întuneric şi prin urinare involuntară nocturnă, își cheamă mama să fie lângă ei. De asemenea, copiii simt tensiunile dintre părinți şi caută să se facă observați. Neștiind cauza nervozității părinților, consideră că ei sunt vinovați așa că vor să arate că şi ei fac parte din familie. Nu se simt în siguranță şi vor să își delimiteze spațiul personal.

Refacere, atitudine

 • Sunt conștient că pot rezolva orice problemă;
 • Am încredere în forțele mele;
 • Nu îmi este teamă de necunoscut;
 • Cei din jur sunt alături de mine şi mă ajută la nevoie;
 • Ca părinte înțeleg sensibilitatea copilului şi îl liniștesc;
 • Ca părinte îi arăt iubire copilului meu;
 • Ca educator îi dau încredere copilului şi îl ajut să își exprime temerile.

Tratamente naturiste

 • Ceai din mătase de porumb: peste o lingură de mătase de porumb se toarnă o cană de apă clocotită, se lasă să infuzeze 15 minute, apoi se strecoară. Se bea îndulcit în timpul dimineții.
 • Ceai de sunătoare: o linguriță de flori se opărește cu o cană de apă clocotită şi după 10 minute, se strecoară. Se bea în cursul dup-amiezii.
 • Ceai de roiniță: se face o infuzie dintr-o linguriță de frunze opărite cu o cană de apă clocotită. Se bea înainte de ora 17:00.
 • Amestec în părți egale de sunătoare, coada șoricelului şi roiniță: două lingurițe din acest amestec se opăresc cu jumătate de litru de apă clocotită şi după 10 minute se strecoară. Se bea în timpul zilei, până la ora 17:00.
 • Amestec în părți egale din frunze de strugurii ursului, flori de tei, sunătoare, coajă de stejar. O linguriță din acest amestec se infuzează cu o cană de apă clocotită, se strecoară şi se bea cu o oră înainte de culcare.
 • Baie de șezut cu sunătoare: 3-4 mâini de plantă întreagă se pun la macerat în 10 litri de apă rece timp de 10-12 ore, apoi se pun pe foc să dea 1-2 clocote. Lichidul strecurat se amestecă cu apa de baie. Baia durează 15-20 de minute, corpul nu se șterge, ci se înfășoară într-un prosop sau halat de baie şi se stă la pat cca o oră.
 • Baie de șezut cu coada șoricelului: două mâini bune de plantă se pun la macerat în 10 litri de apă rece timp de 10-12 ore, apoi se înfierbântă, se strecoară şi lichidul obținut se toarnă în apa de baie. După 15-20 de minute, corpul se învelește într-un prosop sau într-un halat de baie şi se stă culcat cca o oră.
 • Baie de șezut cu amestec din sunătoare, coada șoricelului şi năsturel în părți egale. Se procedează ca mai sus.
 • Suc de merișoare: cu o oră înainte de culcare se beau 150-200 ml suc.
 • Înainte de culcare, se recomandă să se mănânce o linguriță de stafide amestecate cu 2 lingurițe de nuci mărunțite.
 • Masaj abdominal cu ulei de sunătoare: se masează ușor în jurul ombilicului, în sens invers acelor de ceasornic, până ce se încălzește locul. Uleiul de sunătoare se prepară astfel: se umple o sticlă cu flori proaspăt culese, se toarnă ulei, se închide sticla şi se lasă la macerat într-un loc cald timp de 3-4 săptămâni.

Asocieri

Zodie: Rac, Balanță, Scorpion;
Planetă: Luna, Venus, Pluto;
Chakra: a doua - Svadisthana;
Culoare: portocaliu;
Cristale şi pietre: coral, citrin, ambră, calcit portocaliu;
Uleiuri esenţiale: portocale, mandarine, rozmarin.

Avertismente, recomandări

Se va evita să se bea lichide cu 1-2 ore înainte de culcare, iar în timpul zilei, se va exclude consumul de băuturi excitante precum cafeaua, cola, ceaiul negru/verde. De asemenea, se vor evita ciocolata şi dulciurile concentrate.

Hrana va fi compusă în principal din fructe şi legume proaspete, alimente naturale bogate în calciu şi magneziu ca lactatele, bananele, migdalele etc. Seara, să se creeze în familie o atmosferă destinsă, veselă, fără certuri sau discuții în contradictoriu.

Victoria (Rica) Paduret

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - Sanatate si vindecare folosind stilul de viata edenic si remedii naturaleAfectiuni, boliDoctor

Sfaturi diverse

Cobaltul este, de asemenea, un oligoelement esential. Este raspandit in intregul organism. In cantitati mai mari se afla in ficat, rinichi, cord si vasele sangvine. In organism, calea cea mai normala de patrundere este alimentatia. Cel mai important in acest proces este consumul de lapte crud, proaspat muls. Se intalneste in spanac, varza si alge. Alaturi de fier si cupru, cobaltul intervine direct in procesul de formare a hematiilor. Un rol important in mentinerea integritatii sistemului nervos si, indeosebi, a celui vegetativ-simpatic. Intervine direct in procesul de crestere al organismului. Lipsa cobaltului in organism favorizeaza aparitia anemiei pernicioase. Alimentatia vie, echilibrata si variata, mentine o sanatate perfecta, fara nici un fel de medicamente, la copii, adulti si varstnici.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale