Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Infarct de miocard

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Infarctul de miocard este însoțit de durere intensă în regiunea inimii care poate iradia în brațul sau în maxilarul stâng, în abdomen sau spate, senzația de vomă şi scaun în același timp, transpirație, amețeli, paloare, puls slab, teamă de moarte, cianozarea buzelor.

Cauze fizice

Atacul de cord se produce prin blocarea uneia sau a mai multor artere coronare, având ca urmare irigarea redusă a inimii care astfel nu mai primește oxigenul şi nutrimentele necesare.

Cauze spirituale

Pentru că inima este centrul iubirii, persoanele care își reprimă sentimentele şi emoțiile acumulează blocaje energetice, riscând să aibă crize cardiace. Bolnavul de inimă are adunată o mare cantitate de furie, ură, gelozie. Se află în mijlocul conflictelor din familie sau de la serviciu pe care de multe ori fie le provoacă, fie şi le închipuie, este permanent nemulțumit şi supărat pe cei din jurul său. Dă o prea mare atenție detaliilor care nu au nicio importanță. Se luptă permanent să-şi mențină statutul social şi se străduie să arate celorlalți cât este de valoroasă prezența sa. Ar vrea să fie șef, să poată controla orice situație, astfel mândria sa ar fi satisfăcută. Se teme de nereușită, îi este frică să nu fie respins, să nu fie rănit în orgoliul său şi de aceea nu vrea să meargă mai departe. De multă vreme își reprimă furia, ura, agresivitatea, iar când în viața sa apare o situație mai complicată, cu posibile competiții la serviciu, cu eventuale probleme financiare sau familiale, inima nu mai poate face față şi cedează. Îi este foarte greu să exprime empatie sau compasiune față de cineva şi nu este capabil să se pună în locul altcuiva ca să simtă şi el ce trăiește acea persoană, de aceea se simte singur şi părăsit. Dorințele lui nu au limite, vrea totul sau nimic, de aceea trăiește într-un stres permanent şi o tensiune de a nu greși, pentru că altfel ar deveni o persoană inutilă.

Refacere, atitudine

  • Îmi accept toate greșelile din trecut;
  • Mă iert şi nu mă mai simt vinovat pentru tot ce am greșit;
  • Îi iert pe toţi cei care mi-au greșit şi îmi anulez toate gândurile de furie şi ură;
  • Mă iubesc așa cum sunt;
  • Îmi regăsesc liniștea interioară;
  • Accept că nu mai trebuie să mă mai judec pe mine şi pe alții;
  • Îmi accept emoțiile şi sentimentele;
  • Accept să îmi schimb prioritățile în ceea ce fac;
  • Trăiesc din plin şi mă bucur de viață;
  • Am puterea să mă uit în oglindă şi să-mi spun "Te iubesc".

Tratamente naturiste

  • Ceai de gălbenele: peste două lingurițe de flori se toarnă 400 ml apă clocotită, se lasă la infuzat cca o oră, apoi se strecoară. Se beau câte 100 ml de patru ori pe zi.
  • Ceai de păducel: o lingură de fructe de păducel se infuzează într-o cană de apă clocotită timp de două ore la întuneric, apoi se strecoară. Se iau câte două linguri înainte de mesele principale.
  • Ceai de talpa gâștei; o linguriță de plantă se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă două-trei minute, apoi se strecoară. Se beau 1-2 căni pe zi cu înghițituri mici.
  • Ceai din frunze de roiniță: o lingură de plantă se opărește cu o cană de apă clocotită, se infuzează 30 de minute, apoi se strecoară. Se bea cu înghițituri mici pe parcursul zilei.
  • Ceai de mentă: o linguriță de plantă se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă să infuzeze 10 minute, apoi se strecoară. Se beau două căni pe zi.
  • Amestec în cantități egale din păducel, talpa gâștei, măghiran şi coada calului. O linguriță cu vârf din acest amestec se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 20 de minute, apoi se strecoară. Se beau maximum două căni pe zi.
  • Macerat de vâsc: o linguriță de frunze se pune într-o cană cu apă rece şi se lasă peste noapte. Dimineața se încălzește ușor, se strecoară şi se beau 1-2 căni pe zi înainte de masă.
  • Tinctură din petale de trandafir: se iau câte trei lingurițe de trei ori pe zi timp de o lună de zile cu 10 zile de pauză.
  • Tinctură de lavandă: câte o linguriță în puțină apă de trei ori pe zi înaintea meselor principale.
  • Tinctură de brânca ursului: se iau câte 30 de picături în puțină apă, de trei ori pe zi.
  • Suc de păducel: peste o jumătate de kg de fructe proaspete coapte zdrobite se toarnă jumătate de pahar de apă, se încălzește cât suportă mâna (max.40°), apoi se strecoară, iar fructele se storc bine. Se ia câte o lingură înainte de mesele principale.
  • Vin de pătrunjel: într-un litru de vin natural de ţară se fierb 10 fire de pătrunjel (planta întreagă) bine spălate timp de 10 minute, se lasă să se răcească şi se adaugă 100-200 g miere. Se strecoară şi se păstrează la loc rece în sticle închise la culoare. Se iau dimineața câte una-două linguri.
  • Vin de ciuboțica cucului: se umple o sticlă de un litru cu flori de ciuboțica cucului, deasupra se toarnă vin alb, natural, se închide etanș şi se lasă la macerat timp de două săptămâni într-un loc cald, după care se strecoară. Se iau câte două-trei linguri cu jumătate de ora înainte de mesele principale.
  • Macerat de usturoi: o căpățână de usturoi curățat, zeama de la două lămâi, 100 g miere organică, o linguriță de bicarbonat de sodiu. Usturoiul se taie bucățele mici şi se amestecă cu zeama de lămâie, mierea şi bicarbonatul. Compoziția se pune într-un borcan bine închis şi se lasă la macerat 10-12 zile. Se consumă câte o linguriță pe zi, înainte de masă timp de patru luni, de preferat în prima lună a fiecărui anotimp. Se păstrează la frigider.
  • Comprese reci pe zona inimii.
  • Fricționare ușoară cu alifie cu păducel în regiunea precardială.

Asocieri

Zodie: Leu, Balanță, Săgetător;
Planetă: Soare, Venus, Saturn;
Chakra: a patra - Anahata;
Culoare: verde şi roz;
Cristale şi pietre: cuarț roz, smarald, jad, aventurin, malahit;
Uleiuri esenţiale: trandafiri, lemn de santal, lemn de cedru.

Avertismente, recomandări

Atât pentru prevenirea unui atac cardiac, cât şi după un infarct, alimentația trebuie să fie alcalină, săracă în carne, fără prăjeli, unt, margarină, mezeluri, afumături, dulciuri. Hrana trebuie să fie bogată în crudități şi să se evite sarea, alcoolul, fumatul, cafeaua, ceaiul negru.

Persoanele supraponderale trebuie să scadă în greutate şi să se urmărească scăderea colesterolului. De asemenea, se recomandă mese ușoare de cinci ori pe zi, mișcare lejeră în aer liber, diminuarea constipației şi balonarea, eliminarea stărilor nervoase.

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Tarancuta

Remedii populare

Tuse - Se bea ceai de frunze de Podbal. Este foarte eficient dacă frunzele sunt crude, dar este bun și Podbalul uscat.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale