Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Micoza unghiilor

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Micoza la unghiile picioarelor este o afecțiune parazitară care se caracterizează prin mâncărimi între degete şi unghii îngroșate, cornoase, tari.

Cauze fizice

Micoza la unghiile picioarelor este produsă de o infecție fungică foarte răspândită care se ia ușor din piscine, dușuri comune, vestiare, săli de sport.

Cauze spirituale

Persoana nu se place pe sine, îi este teamă să se afirme, dar ar vrea să-i fie recunoscute calitățile de către ceilalți. Consideră că nu este înțeleasă, că este respinsă de cei din jur şi își caută refugiul în singurătate unde crede că este în siguranță. Oscilează între a se manifesta şi a se ascunde, nu se poate adapta odată cu schimbarea unei situații şi ezită să își spună punctul de vedere. Se simte vulnerabilă şi pentru a se proteja, ar vrea să fie în mai multe locuri în același timp. Este permanent agitată şi nu se simte în stare să facă ceea ce ar vrea.

Refacere, atitudine

  • Conștientizez că trebuie să îmi exteriorizez emoțiile şi sentimentele;
  • Am încredere în puterile şi capacitățile mele;
  • Conștientizez că viața mea este plăcută şi plină de mulțumire;
  • Sunt capabil să îmi satisfac dorințele;
  • Accept schimbările din viața mea;
  • Sunt sigur pe mine şi pe ceea ce vreau să aleg.

Tratamente naturiste

  • Ceai de urzică: două lingurițe de plantă se opăresc cu o cană de apă clocotită, se infuzează timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se beau două-trei căni pe zi.
  • Baie locală cu urzici: se fierb timp de cinci minute două linguri de urzici într-un litru de apă şi se strecoară. Se ține piciorul afectat cufundat timp de 20-30 de minute.
  • Baie locală cu oțet de mere: degetul cu micoză se ține cca jumătate de oră în oțet. Oțetul se poate dilua cu apă.
  • Baie locală cu sare: se stă timp de 15 minute în jumătate de litru de apă caldă în care s-a dizolvat o lingură de sare grunjoasă.
  • Baie cu făină de muștar: o linguriță de făină se amestecă în doi litri de apă caldă. Se stă cu piciorul cufundat timp de 15 minute.
  • Baie locală cu ceai negru: cinci pliculețe de ceai negru se lasă să infuzeze 20 de minute într-un litru de apă fierbinte. Se ține piciorul cufundat timp de jumătate de oră.
  • Baie locală cu bicarbonat de sodiu: se țin picioarele într-un litru de apă caldă în care s-a dizolvat o lingură de bicarbonat.
  • Baie cu cafea: se prepară o cafea foarte tare în care se ține cufundată partea afectată. După ce s-a uscat, cafeaua nu se spală.
  • Pansament local cu mentă: câteva frunze proaspete strivite se amestecă cu puțină sare grunjoasă şi se aplică pe degetul afectat. Se leagă cu un pansament şi se menține timp de o oră.
  • Pansament cu gălbenele: degetul afectat se unge cu alifie de gălbenele, se pansează şi se păstrează cât mai mult timp.
  • Aplicație locală cu ulei esențial de arbore de ceai: se amestecă în părți egale ulei din arbore de ceai cu ulei de măsline. Se fac masaje locale de două ori pe zi.
  • Aplicație locală cu bicarbonat de sodiu: se face o pastă dintr-o linguriță de bicarbonat cu puțină apă şi se aplică pe locul afectat. După ce s-a uscat, se spală cu apă călduță, se usucă şi se presară cu puțin mălai.
  • Tratament rusesc: într-un borcan de sticlă se pun 250 g usturoi zdrobit şi se amestecă cu 125 ml ulei de măsline. Se ține la soare, acoperit, timp de trei zile. Se aplică pe zonele afectate şi se pansează. Se păstrează peste noapte.
  • Pansament local cu oțet de mere: locul afectat se îmbracă cu un pansament umezit cu oțet de mere (sau oțet de vin) şi se păstrează peste noapte. Dacă pielea nu suportă, oțetul se va amesteca cu apă în părți egale.
  • Gel de aloe: se aplică local după ce unghia a fost curățată bine cu suc de aloe.
  • Aplicație cu miere cu propolis: o linguriță de miere se amestecă cu o linguriță de tinctură de propolis, iar cu această combinație se unge locul afectat şi se acoperă cu un pansament.
  • Masaj local cu ulei esențial de lavandă: se pun două-trei picături de ulei pe degetul afectat şi se masează ușor.

Asocieri

Zodie: Capricorn;
Planetă: Saturn;
Chakra: a șaptea - Sahasrara;
Culoare: violet, argintiu, alb, auriu;
Cristale şi pietre: diamant, ametist, cuarț clar, selenit;
Uleiuri esenţiale: iasomie, tămâie.

Avertismente, recomandări

La ieșirea din apă, picioarele trebuie șterse bine, mai ales între degete, iar ciorapii să fie numai din fibre naturale (bumbac, in, cânepă). Se va purta încălțăminte confecționată din piele sau pânză. Dacă picioarele transpiră, se va schimba încălțămintea de mai multe ori pe zi.

Este recomandabil să nu se poarte aceeași pereche de pantofi două zile la rând. Mersul cât mai mult cu picioarele goale, mai ales prin iarbă, ajută la vindecare.

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Tarancuta

Remedii populare

Tuse - Se bea ceai de frunze de Podbal. Este foarte eficient dacă frunzele sunt crude, dar este bun și Podbalul uscat.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale