Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Oxiuraza

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Prezența paraziților intestinali se face simțită prin mâncărime în zona anală, paloarea feței, cearcăne pronunțate, nervozitate, stări de greață sau chiar vomă, oboseală, diaree sau constipație, lipsa poftei de mâncare.

Cauze fizice

Infectarea cu paraziți poate fi contractată prin înghițirea sau inhalarea ouălor acestor viermi din alimente contaminate, legume sau fructe nespălate, apă contaminată, contactul cu animale.

Cauze spirituale

Viermii intestinali se dezvoltă la o persoană care nu se simte bine în mediul său, are impresia că în jur sunt numai paraziți, că totul este murdar, inclusiv propria persoană. Nu se poate dezvolta așa cum ar vrea, pentru că nu are încredere în intuiția sa şi se simte îndepărtată de cei dragi. Se agață de câte o persoană deoarece este convinsă că numai împreună cu aceasta poate reuși să realizeze ceea ce şi-a propus, dar se întristează dacă i se cere să acționeze contrar părerilor sale. Nu se mai consideră capabilă, își neagă propria persoană şi se complace în a-i lăsa pe alții să hotărască pentru ea.

Refacere, atitudine

  • Am încredere în puterile mele;
  • Am suficientă energie să realizez ceea ce vreau;
  • Accept ideile şi experiențele noi;
  • Acționez după cum îmi spune intuiția;
  • Sunt conștient de valoarea şi capacitatea mea;
  • Trăiesc cu plăcere şi mă bucur de viața mea;
  • Sunt mulțumit de tot ceea ce am realizat.

Tratamente naturiste

  • Ceai de cimbru: o linguriță de plantă se opărește cu o cană de apă clocotită, se infuzează cinci minute, apoi se strecoară. Se bea în două reprize înainte de micul dejun şi de masa de prânz.
  • Remediu cu usturoi: cinci căței de usturoi zdrobiți se freacă cu o linguriță de sare grunjoasă şi o linguriță de oțet. Din acest amestec se ia câte o linguriță din două în două zile (ex. luni, miercuri, vineri) dimineața pe stomacul gol şi se va mânca sau se va bea după două ore. Tratamentul durează trei săptămâni, timp în care nu se consumă lapte şi dulciuri.
  • Pastă din semințe de dovleac: 300 g semințe crude sfărâmate mărunt se amestecă cu trei-patru linguri de apă şi două lingurițe de miere să devină o pastă consistentă. Se mănâncă câte două-trei linguri cu o oră înainte de micul dejun.
  • Cuișoare cu făină de in: zece linguri de făină de in se amestecă cu o lingură de cuișoare măcinate fin. Se înghite câte o lingură din amestec trei zile consecutiv, apoi se face pauză trei zile. Se poate presăra peste mâncare sau salate.
  • Decoct de ovăz: 125 g boabe de ovăz se fierb cu 500 ml apă până când scade la jumătate şi se strecoară. Se bea pe parcursul zilei. Tratamentul se repetă după două săptămâni.
  • Ulei esențial de cimbru: trei-patru picături de ulei într-un pahar de apă de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.
  • Ulei de dovleac: se ia câte o lingură de trei ori pe zi, înainte cu o oră de mesele principale. Tratamentul durează trei luni.
  • Tinctură de propolis: se iau zilnic, înainte de micul dejun, câte 15 picături în puțină apă timp de 10 zile. Se repetă după 10 zile.
  • Zeamă de varză murată: timp de o săptămână se bea câte o cană de zeamă înainte de micul dejun, apoi se face o pauză de șapte zile. Tratamentul durează timp de trei serii de câte o săptămână cu șapte zile pauză între ele.
  • Baie de șezut cu pelin: în fiecare seară se face o baie locală cu infuzie de pelin preparată din patru linguri de plantă care se opăresc cu un litru de apă clocotită, apoi se lasă să se răcească şi se strecoară.

Asocieri

Zodie: Leu, Săgetător;
Planetă: Soare, Jupiter, Marte;
Chakra: a treia - Manipura;
Culoare: galben;
Cristale şi pietre: ambră, citrin, ochi de tigru, topaz galben, calcit galben sau auriu;
Uleiuri esenţiale: lavandă, bergamotă, ienupăr, rozmarin, ylang-ylang.

Avertismente, recomandări

Viermii intestinali se întâlnesc mai ales la copii, dar se transmit foarte ușor şi adulților. Oricum, tratamentul trebuie făcut de întreaga familie. Alimentația trebuie să fie bogată în fibre, așa cum sunt legumele crude. Ananasul crud are bune efecte antiparazitare. Se va reduce consumul alimentelor de origine animală şi a carbohidraților, iar dulciurile se vor elimina complet pe perioada tratamentului. Se recomandă consumarea zilnică a doi-trei căței de usturoi, dar şi semințele de dovleac, dovlecel sau pepene roșu.

Fructele şi legumele vor fi bine spălate înainte de a fi consumate.

Este foarte importantă igiena pacientului: mâinile vor fi foarte bine spălate cu apă şi săpun la venirea acasă, după folosirea toaletei şi înainte de fiecare masă. Unghiile vor fi tăiate scurt şi se vor spăla bine cu periuța pentru a îndepărta ouăle adunate. Îmbrăcămintea intimă, pijamalele, așternuturile de pat vor trebui să fie spălate la temperatură ridicată şi călcate înainte de întrebuințare.

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Tarancuta

Remedii populare

Boli de rinichi - Bolnavul va bea timp de o săptămână ceai din semințe de Dovleac. Concomitent va aplica în zona rinichilor comprese cu pulberea obținută din pisarea conținutului a două pacheţele cu semințe de In.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale