Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Rău de călătorie

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Răul de călătorie se manifestă prin stări de amețeală, paloare, transpirații reci, hipersalivație, apatie, grețuri și/sau vărsături.

Cauze fizice

Răul de călătorie apare atunci când mișcările repetitive transmit creierului mesaje confuze, ceea ce înseamnă că ochii emit o informație despre poziția corpului, în timp ce mecanismele de echilibru din urechea internă transmit creierului ceva diferit. Este de fapt confuzia organismului în fața unor informații contradictorii transmise de către ochi spre creier, nervi, musculatură.

Cauze spirituale

Persoana nu se simte în siguranță şi confortabil în mijlocul de transport în care se află. Pentru că nu are putere de decizie în privința drumului de urmat, este nevoită să se lase în voia celui care conduce. Nu deține controlul şi de aceea se teme să nu piardă totul, dar mai ales îi este frică de moarte. Ar vrea să fugă, dar este obligată să rămână acolo unde este așezată. Se află într-o mare confuzie între ceea ce simte şi ceea ce vede, nu vrea ca ceilalți să-i vadă emoțiile şi starea de insecuritate pe care este convinsă că o trăiește în acele momente.

Refacere, atitudine

  • Învăț să gândesc pozitiv şi să mă simt bine;
  • Am încredere că voi ajunge cu bine la destinație;
  • Vehiculul cu care mă deplasez este sigur şi bine condus;
  • Accept că răspunsul la confuziile mele se află în mine însumi;
  • Mă simt în siguranță oriunde mă aflu;
  • Conștientizez că trebuie să evoluez şi să experimentez trăiri noi;
  • Mă aflu întotdeauna acolo unde trebuie să fiu.

Tratamente naturiste

  • Ceai de ghimbir: o linguriță de rădăcină mărunțită se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă să se răcească, apoi se strecoară. Se bea cu înghițituri mici înainte şi în timpul călătoriei.
  • Ceai de mentă: o linguriță de plantă se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă să infuzeze 10 minute, apoi se strecoară. Se bea rece, cu înghițituri mici, înainte şi în timpul călătoriei.
  • Ceai din armurariu: peste două lingurițe de semințe mărunțite se toarnă o cană de apă clocotită şi după 20 de minute, se strecoară. Se beau două căni pe zi, înainte de călătorie cu una-două zile.
  • Ceai de pelin: o linguriță de plantă se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă cinci minute, apoi se strecoară. Se beau două căni pe zi cu una-două zile înainte de călătorie.
  • Tinctură de cimbrișor: se iau câte 15-20 de picături în puțină apă, de trei ori pe zi, înainte şi în timpul călătoriei.
  • Tinctură de busuioc: se iau câte 15 picături în puțină apă, de trei ori pe zi, înainte de călătorie cu una-două zile.
  • Tinctură de mărar: se iau câte 10-15 picături în puțină apă, de trei ori pe zi, înainte de călătorie cu una-două zile.
  • Tinctură de pelin: se iau câte 10 picături în puțină apă, de trei ori pe zi, înainte şi în timpul călătoriei.
  • Pulbere de lichen de Islanda: câte o jumătate de linguriță în puțină miere, de trei ori pe zi, înainte şi în timpul călătoriei.
  • Semințe de armurariu: o linguriță de pulbere se ține sub limbă timp de 10-15 minute, apoi se înghite cu puțină apă, înainte cu o zi de călătorie şi în timpul călătoriei. Se pot mesteca şi semințe simple, nemăcinate.
  • Pulbere de pelin: câte o jumătate de linguriță de pulbere cu puțină miere, de trei ori pe zi, înainte şi în timpul călătoriei.
  • Capsule cu ghimbir: cu cca 45 de minute înainte de plecare se înghit 4-6 capsule de pulbere cu puțină apă.
  • Masajul ușor pe tâmple cu două-trei picături din amestec de ulei esențial de lămâie, lavandă şi busuioc/mentă.
  • Un cub de zahăr pe care se picură 2-3 picături de ulei esențial de mentă.

Asocieri

Zodie: Pești;
Planetă: Neptun, Mercur;
Chakra: a șasea - Ajna;
Culoare: indigo;
Cristale şi pietre: ametist, azurit, fluorit, safir, sodalit;
Uleiuri esenţiale: ienupăr, lavandă, geranium, rozmarin, mentă.

Avertismente, recomandări

Pentru că răul de călătorie este dificil de liniștit, se recomandă ca înainte de a pleca la drum să se ia măsuri de prevenție. Astfel, ultima masă va trebui să conțină alimente solide, ușor de digerat şi se va lua cu două-trei ore înainte. Este bine să se mănânce câteva roșii cu brânză de vaci şi pesmeți. Nu se vor consuma dulciuri sau alimente prea sărate. Odihna înainte de plecare este binevenită.

Medicația necesară se dă cu o oră înainte de plecare. În timpul călătoriei cu autobuzul, persoanele sensibile vor ocupa locurile din față şi vor privi numai înainte. De asemenea, este indicat să se privească un punct fix, puțin deasupra ochilor. Îmbrăcămintea trebuie să fie lejeră, iar dacă se înfundă urechile, se cască cu gura cât mai deschisă. Dacă este posibil, se va dormi sau se va sta cât mai mult cu ochii închiși.

Pentru reducerea senzației de rău, fruntea şi ceafa se pot fricționa cu oțet sau ulei esențial de mentă. Este bine să existe la îndemână felii de lămâie, pungi pentru vomismente şi șervețele umede.

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Tarancuta

Remedii populare

Tuse cronică la fumători - Se fierb timp de 10-15 minute, în 1/2 kg lapte proaspăt, câteva rădăcini de Nalbă de pădure. Se bea de câteva ori pe zi câte o ceașcă. Se folosește numai lapte muls proaspăt. Efectul nu este același cu lapte prelucrat. Rădăcinile este bine să fie proaspăt scoase.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale