Index al afecţiunilor şi bolilor
Simptomele sinuzitei pot fi: respirația urât mirositoare, durerea de cap, nasul înfundat, durerea în spatele ochilor şi în zona frunții, secrețiile nazale de culoare galben-verzui, tusea productivă, uneori febra.
Sinuzita este o infecție a membranei mucoasei care căptușește interiorul foselor nazale şi sinusurile, putând avea diverse cauze ca deviația de sept, polipii nazali, infecțiile fungice, schimbarea bruscă de presiune, înotul în apă contaminată sau foarte rece, aerul foarte rece şi uscat.
Apariția sinuzitei arată că individul se află într-o situație de neputință în a se manifesta după propria voință, are senzația că este în pericol, dar nu înțelege despre ce este vorba, de aceea se simte forțat să accepte ceea ce se întâmplă. Are convingerea că se află într-o fundătură din care nu mai poate să iasă. Intuiția îi spune într-un fel, dar nu îndrăznește să acționeze așa, ci se manifestă după vechile sale obiceiuri. Nu mai este sigur pe sine, se simte neputincios şi de aceea se agață de ceilalți ca să-l scoată din impas. Se comportă după scheme mentale rigide, nu se adaptează la nou, astfel că se simte neînțeles şi trăiește în revoltă şi frustrare. Pentru că nu își poate exprima sentimentele şi emoțiile, are impresia că nu este iubit şi că toată lumea îi limitează posibilitățile de afirmare. Este convins că i se ascunde adevărul, de aceea nu mai poate suporta nici locul, nici persoanele din jurul său.
Tratamentul recomandat de Valeriu Popa pentru tratarea şi vindecarea sinuzitei:
Zodie: Săgetător, Vărsător, Pești;
Planetă: Jupiter, Uranus, Neptun;
Chakra: a șasea - Ajna;
Culoare: indigo;
Cristale şi pietre: ametist, azurit, fluorit, sodalit;
Uleiuri esenţiale: geranium, rozmarin, mentă, ienupăr;
Factorii care cresc riscul apariției sinuzitei sunt fumatul, poluarea, folosirea în exces a substanțelor decongestionante, inhalarea aerului sau a apei foarte reci sau contaminate.
Imunitatea organismului se stimulează cu tinctură de echinaceea sau arnică, câte 30 de picături în apă în fiecare dimineață. Este foarte important să se evite aerul foarte rece şi uscat. În locuință, este bine să existe un umidificator pentru a crește umezeala aerului din interior.
Este necesar să se bea cantități suficiente de lichide pentru a dilua mucusul care blochează sinusurile. Sunt recomandate sucurile de legume:
- morcov + sfeclă + spanac;
- morcov + sfeclă + castravete;
- morcov.
De asemenea, pentru dizolvarea mucozităților, se recomandă, dacă stomacul permite, să se mănânce zilnic câte una-două linguri de hrean ras amestecat cu zeamă de lămâie.
Inhalațiile se fac ținând capul aplecat deasupra unui vas cu apă clocotită în care s-au pus esențele recomandate. Capul şi vasul trebuie să fie acoperite cu un prosop, având grijă să nu pătrundă aer rece în interior. După inhalație, care poate dura 15-20 minute, se mențin capul şi fața acoperite cu un prosop încă jumătate de oră şi în niciun caz nu se va ieși din casă pentru că sinusurile sunt deschise şi suferința se poate acutiza. Spălăturile (aspirările) nazale se vor face alternativ, întâi pe o nară, apoi pe cealaltă.
Alcoolul produce inflamația mucoasei nazale şi a sinusurilor, iar fumul de țigară usucă mucoasa şi favorizează înmulțirea bacteriilor. De asemenea, produsele lactate, în special laptele şi iaurtul, permit formarea mucozităților în căile respiratorii.
Victoria (Rica) Paduret
Bibliografie
www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - Sanatate si vindecare folosind stilul de viata edenic si remedii naturale
Cobaltul este, de asemenea, un oligoelement esential. Este raspandit in intregul organism. In cantitati mai mari se afla in ficat, rinichi, cord si vasele sangvine. In organism, calea cea mai normala de patrundere este alimentatia. Cel mai important in acest proces este consumul de lapte crud, proaspat muls. Se intalneste in spanac, varza si alge. Alaturi de fier si cupru, cobaltul intervine direct in procesul de formare a hematiilor. Un rol important in mentinerea integritatii sistemului nervos si, indeosebi, a celui vegetativ-simpatic. Intervine direct in procesul de crestere al organismului. Lipsa cobaltului in organism favorizeaza aparitia anemiei pernicioase. Alimentatia vie, echilibrata si variata, mentine o sanatate perfecta, fara nici un fel de medicamente, la copii, adulti si varstnici.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale