Index al afecţiunilor şi bolilor
- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -
Sughițul apare involuntar şi se manifestă ca un sunet ascuțit ca urmare a contracției bruște a diafragmei urmate de închiderea corzilor vocale. Sughițul apare de obicei atunci când se contractă faringele, se închide glota şi se blochează fluxul de aer. Diafragma se contractă brusc şi spasmodic combinat cu o respirație scurtă, incompletă și o contractare a abdomenului.
Fenomenele care provoacă sughițul nu sunt determinate clar, dar au fost stabiliți unii factori favorizanți, printre care consumul mâncărurilor prea fierbinți, gazele din stomac care apasă asupra diafragmei, mâncatul pe fugă, supraalimentarea, consumul de băuturi carbogazoase sau condimente picante, băuturile alcoolice, schimbările bruște de temperatură, stresul, anumite stări emoționale. Nu sunt excluse nici cauze psihologice.
Persoana în cauză are un excesiv spirit autocritic, se simte permanent vinovat de ceva şi simte o frustrare care îi provoacă neliniște interioară. Impulsivitatea sa îl face nerăbdător în a aștepta desfășurarea evenimentelor. Crede că s-ar putea afla într-o situație neplăcută, dar nu poate face nimic să o îndepărteze. Consideră că viața sa de acum i-a scăpat de sub control, ar vrea să schimbe ceva, însă nimeni nu înțelege ce se întâmplă. Se simte presat de autoritatea șefilor, dar în același timp, îi este frică să protesteze şi să se elibereze.
Zodie: Leu, Săgetător, Fecioară;
Planetă: Soare, Jupiter, Venus;
Chakra: a treia - Manipura;
Culoare: galben;
Cristale şi pietre: citrin, ambră, ochi de tigru, turmalină galbenă, topaz galben;
Uleiuri esenţiale: ienupăr, lavandă, bergamotă, rozmarin.
Pentru prevenirea sughițului, se va evita consumarea în exces a băuturilor carbogazoase şi a alcoolului, dar şi a alimentelor greu digerabile, grase, uleioase sau prea fierbinți. De asemenea, se va evita înghițirea de aer fals în timpul mestecării alimentelor sau în timp ce se bea un lichid.
După masă, este recomandabil să se bea o cană de ceai cald de anason/mărar/chimen/tarhon.
Dacă sughițul devine persistent şi se repetă timp de câteva zile, este posibilă o lipsă de potasiu.
De un real folos sunt şi dușurile alternative cald-rece.
Victoria (Rica) Pădureţ
Bibliografie
www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".
Sfaturi diverse
Sucul de roșii este foarte bogat în sodiu, calciu, potasiu, magneziu. De asemenea, conține foarte multe vitamine și enzime, cu condiția să fie consumat crud. Prin fierbere devine foarte acid pentru organism, toate elementele conținute deteriorându-se mult.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale