Index al afecţiunilor şi bolilor
- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -
Tendinita se manifestă prin durere intensă, sensibilitate şi inflamație, reducerea mobilității în zona afectată, slăbiciunea membrului afectat.
Riscul apariției unei luxații la nivelul mușchilor şi ligamentelor apare în momentul efectuării unui efort fizic fără încălzirea prealabilă a mușchilor. Umerii, coatele, genunchii şi gleznele sunt expuse unui risc major de apariție a dislocărilor.
Persoana care suferă de tendinită are o gândire şi manifestare rigidă, este inflexibil în atitudinea sa față de cei din jur. Se adaptează greu sau deloc diferitelor situații care apar în viața sa şi trăiește un permanent conflict interior între ceea ce ar vrea să facă şi ceea ce face. Contradicția este de fapt între minte şi inimă: mental vrea într-un loc, spiritual vrea exact în partea cealaltă, de unde şi blocajul său în a-şi îndeplini obiectivele. Teama de insucces o oprește să acționeze şi simte că are nevoie de ajutor din afară. Nu are capacitatea de a păstra un echilibru între vechi şi nou, între mental şi spiritual. Această confuzie o face să depindă, în mare măsură, de cei din jur, astfel că se simte în permanență neajutorată şi fără valoare. Ar vrea să meargă dintr-un loc în altul, dar mereu se ivește ceva care o oprește să se ridice şi să înainteze.
Zodie: Berbec, Taur, Scorpion, Capricorn;
Planetă: Marte, Venus, Pluto, Saturn;
Chakra: prima - Muladhara; a patra - Anahata;
Culoare: roșu, verde, roz;
Cristale şi pietre: granate, rubine, agate, onix, turmalină neagră, cuarț fumuriu și roz, jad, coral roșu;
Uleiuri esenţiale: paciuli, lemn de cedru, lemn de santal, trandafiri.
În momentul în care se face simțită durerea, persoana trebuie să ia o pauză de la activitatea pe care o face, chiar câteva zile de concediu. Nu se recomandă totuși repaus total, ci doar să se evite mișcarea care face să apară durerea. Sunt bine tolerate înotul şi exercițiile în apă.
Înainte de a se începe efectuarea unor exerciții fizice mai dificile, trebuie făcută încălzirea prealabilă a mușchilor pentru a se preveni contracția acestora şi a tendoanelor. După exerciții, se poate pune o compresă cu gheață pe locul inflamat şi dureros. Pentru a grăbi vindecarea, se recomandă ca zona afectată să fie imobilizată printr-un bandaj elastic, prin curele sau atele.
Pentru a se diminua inflamația, se recomandă ca zona afectată să fie ridicată mai sus de nivelul inimii.
Baia în apă caldă este o bună metodă de a crește temperatura corpului şi de a îmbunătăți fluxul sanguin. Încălzirea tendonului înainte de o activitate solicitantă scade durerea datorată tendinitei. Peste partea dureroasă se poate pune o compresă caldă care să se mențină timp de două-patru ore (pernă electrică reglată la temperatură joasă).
Victoria (Rica) Pădureţ
Bibliografie
www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".
Remedii populare
Leac pentru insomnie, palpitații și agitație nervoasă - Se prepară un amestec din plante uscate și mărunțite de Talpa-gâștii, flori de Păducel și rădăcini de Valeriană, luate în cantități egale. Peste o lingură de amestec se toarnă 200 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de o oră și se strecoară. Infuzia se bea călduță, câte 50 ml de patru ori pe zi, înainte de mesele principale și înainte de somn.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale