Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Tendinita

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Tendinita se manifestă prin durere intensă, sensibilitate şi inflamație, reducerea mobilității în zona afectată, slăbiciunea membrului afectat.

Cauze fizice

Riscul apariției unei luxații la nivelul mușchilor şi ligamentelor apare în momentul efectuării unui efort fizic fără încălzirea prealabilă a mușchilor. Umerii, coatele, genunchii şi gleznele sunt expuse unui risc major de apariție a dislocărilor.

Cauze spirituale

Persoana care suferă de tendinită are o gândire şi manifestare rigidă, este inflexibil în atitudinea sa față de cei din jur. Se adaptează greu sau deloc diferitelor situații care apar în viața sa şi trăiește un permanent conflict interior între ceea ce ar vrea să facă şi ceea ce face. Contradicția este de fapt între minte şi inimă: mental vrea într-un loc, spiritual vrea exact în partea cealaltă, de unde şi blocajul său în a-şi îndeplini obiectivele. Teama de insucces o oprește să acționeze şi simte că are nevoie de ajutor din afară. Nu are capacitatea de a păstra un echilibru între vechi şi nou, între mental şi spiritual. Această confuzie o face să depindă, în mare măsură, de cei din jur, astfel că se simte în permanență neajutorată şi fără valoare. Ar vrea să meargă dintr-un loc în altul, dar mereu se ivește ceva care o oprește să se ridice şi să înainteze.

Refacere, atitudine

  • Învăț să îmi ascult vocea interioară;
  • Aleg ceea ce este cel mai bine pentru mine;
  • Mă iubesc şi mă apreciez așa cum sunt;
  • Am încredere în intuiția mea;
  • Acționez cu succes şi îmi îndeplinesc obiectivele;
  • Îmi coordonez acțiunile pentru a avansa în viață.

Tratamente naturiste

  • Cataplasmă cu usturoi: cinci-șase căței de usturoi zdrobiți se amestecă cu o lingură de ulei de măsline şi se aplică peste zona afectată. Se acoperă cu un tifon sau o pânză uscată.
  • Cataplasmă cu ghimbir: o lingură de pastă de ghimbir se amestecă cu o lingurița de pudră de turmeric şi jumătate de linguriță de sare. Se aplică pe zona afectată şi se leagă cu un pansament. Se pot folosi pudra de ghimbir amestecată cu apă pentru a obține o pastă sau rădăcina proaspătă de ghimbir rasă.
  • Cataplasmă cu frunze de eucalipt zdrobite amestecate cu trei-patru cuișoare măcinate, frunze de mentă şi coriandru şi ulei cald de cocos. Pasta obținută se aplică pe zona afectată şi se leagă cu un pansament sau cu o pânză uscată.
  • Cataplasmă cu frunze de hrean zdrobite: se aplică direct pe zona afectată şi se acoperă cu pansament sau cu o pânză uscată.
  • Cataplasmă cu frunze de rostopască amestecate cu coada șoricelului (flori şi frunze) şi rădăcină de brusture, toate zdrobite. Se aplică direct pe zona afectată şi se acoperă cu pansament sau cu o pânză uscată.
  • Masaj cu un amestec din două linguri de ulei de susan/floarea soarelui şi o lingură de terebentină/petrol lampant.
  • Masajul zonei afectate cu un amestec dintr-un sfert de pahar de ulei de floarea soarelui şi o jumătate de linguriță de camfor.
  • Compresă cu gheață: se aplică pe zona inflamată timp de 20 minute, de mai multe ori pe zi.
  • Remediu chinezesc: cataplasmă cu un amestec din petale de gardenia, făină şi vin. Se formează o pastă care se aplică pe zona afectată şi se acoperă cu un pansament sau cu o pânză uscată.
  • Baie de plante: două mâini de gheara diavolului, cimbrișor şi flori de fân se fierb timp de 20-30 minute cu trei-cinci litri de apă şi se toarnă în apa de baie cu tot cu plante. Apa de baie trebuie să aibă o temperatură de 34°-37°C şi va dura 5-15 minute.

Asocieri

Zodie: Berbec, Taur, Scorpion, Capricorn;
Planetă: Marte, Venus, Pluto, Saturn;
Chakra: prima - Muladhara; a patra - Anahata;
Culoare: roșu, verde, roz;
Cristale şi pietre: granate, rubine, agate, onix, turmalină neagră, cuarț fumuriu și roz, jad, coral roșu;
Uleiuri esenţiale: paciuli, lemn de cedru, lemn de santal, trandafiri.

Avertismente, recomandări

În momentul în care se face simțită durerea, persoana trebuie să ia o pauză de la activitatea pe care o face, chiar câteva zile de concediu. Nu se recomandă totuși repaus total, ci doar să se evite mișcarea care face să apară durerea. Sunt bine tolerate înotul şi exercițiile în apă.

Înainte de a se începe efectuarea unor exerciții fizice mai dificile, trebuie făcută încălzirea prealabilă a mușchilor pentru a se preveni contracția acestora şi a tendoanelor. După exerciții, se poate pune o compresă cu gheață pe locul inflamat şi dureros. Pentru a grăbi vindecarea, se recomandă ca zona afectată să fie imobilizată printr-un bandaj elastic, prin curele sau atele.

Pentru a se diminua inflamația, se recomandă ca zona afectată să fie ridicată mai sus de nivelul inimii.

Baia în apă caldă este o bună metodă de a crește temperatura corpului şi de a îmbunătăți fluxul sanguin. Încălzirea tendonului înainte de o activitate solicitantă scade durerea datorată tendinitei. Peste partea dureroasă se poate pune o compresă caldă care să se mențină timp de două-patru ore (pernă electrică reglată la temperatură joasă).

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Doctor

Sfaturi diverse

Zincul se găsește în cantități mari în prostată, pancreas, oase, rinichi, ficat, piele, mușchi, hematii (globulele roșii). El este procurat în organism din alimentele vegetale și animale. Cel mai importante sunt: ouăle, laptele, boabele de cereale, semințele de dovleac, drojdia de bere etc. Fructele și legumele conțin mai puțin zinc. Acest mineral, odată pătruns în organism, participă la desfășurarea numeroaselor procese fiziologice, prezența sa, în acest caz, fiind obligatorie. Zincul pătrunde în constituția enzimelor care favorizează digestia, absorbția și sinteza intestinelor, oxidarea alcoolului, formarea și degradarea depozitelor de glucoză, maturizarea osoasă, funcționarea sistemului vascular.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale