Index al afecţiunilor şi bolilor
- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -
Varicele sunt vene dureroase şi dilatate, ieșite în relief şi neplăcute la vedere, localizate în special la picioare, gambe şi coapse.
Dilatarea patologică a venelor este cauzată de pierderea tonicității pereților venelor ca urmare a unor procese distrofice sau a creșterii presiunii sanguine din cauza unui baraj în circulația de întoarcere. Unul dintre factorii externi este profesia care obligă să se stea mult în picioare, femeile fiind predispuse de două ori mai mult decât bărbații. Dintre factorii interni putem enumera contraceptivele orale sau dieta şi stilul alimentar. La femeile însărcinate, venele se dilată începând cu luna a treia de sarcină, iar după naștere se retrag.
Bolnavul cu varice nu se simte bine acasă sau la locul de muncă şi nu îi place nimic din ceea ce face. Ar vrea să schimbe, dar nu se simte în stare, deși acum trăiește fără pasiune şi lipsit de satisfacții. Nu se mai bucură de nimic, simte că nu se îndreaptă spre ceea ce dorește, se minte însă pe sine şi suportă situația. Consideră că tot ceea ce face este obligat să facă, astfel că nu se poate manifesta după cum îi este caracterul. Se devalorizează singur, crede că ceea ce i se cere îl depășește şi nu va putea duce la îndeplinire, mai ales că nu se simte sprijinit în acțiunile sale. Trăiește o confuzie sentimentală şi emoțională şi acesta îl blochează.
Zodie: Leu, Balanță, Săgetător;
Planetă: Soare, Venus, Saturn;
Chakra: a patra - Anahata;
Culoare: verde şi roz;
Cristale şi pietre: smarald, jad, aventurin, cuarț roz, malahit;
Uleiuri esenţiale: trandafiri, lemn de santal, lemn de cedru.
Pentru a se îmbunătăți circulația sanguină, se recomandă să se facă în mod regulat exerciții fizice ca mersul pe jos, prin iarba cu rouă, pe bicicletă, înotul. Este interzis joggingul pentru că crește presiunea pe partea inferioară a piciorului şi poate agrava varicele. De asemenea, sunt interzise băile fierbinți, împachetările calde şi sauna.
Regimul alimentar este foarte important. Trebuie să conțină cât mai multe fructe şi legume, salată de varză albă, alimente bogate în vitamina C, ceapă şi usturoi. În fiecare dimineață, se va bea apă cu suc de lămâie şi se vor consuma 6-8 nuci.
Ciorapii elastici medicinali se pun dimineața, la sculare, cunoscându-se că ajută la îmbunătățirea circulației şi ameliorarea simptomelor. În poziția de repaus, picioarele trebuie să stea ridicate, iar seara în pat, să fie așezate pe o pernă.
Victoria (Rica) Pădureţ
Bibliografie
www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".
Sfaturi diverse
Zincul se găsește în cantități mari în prostată, pancreas, oase, rinichi, ficat, piele, mușchi, hematii (globulele roșii). El este procurat în organism din alimentele vegetale și animale. Cel mai importante sunt: ouăle, laptele, boabele de cereale, semințele de dovleac, drojdia de bere etc. Fructele și legumele conțin mai puțin zinc. Acest mineral, odată pătruns în organism, participă la desfășurarea numeroaselor procese fiziologice, prezența sa, în acest caz, fiind obligatorie. Zincul pătrunde în constituția enzimelor care favorizează digestia, absorbția și sinteza intestinelor, oxidarea alcoolului, formarea și degradarea depozitelor de glucoză, maturizarea osoasă, funcționarea sistemului vascular.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale