Terapii Naturiste

Autovindecare

Sub acest titlu va prezentam o metoda simpla de autoajutorare, usor de aplicat de catre oricine, utila atat in familie cat si in cuplu.

Sensibilizarea palmelor

In centrul palmelor exista cate un centru energetic secundar, care are legatura cu centrul energetic aflat in crestetul capului, numit Sahashrara, centru prin care noi absorbim energie de cea mai inalta calitate din cosmos, de la Divinitate. Vom invata sa utilizam acesti centri pentru a-i ajuta pe altii sau chiar pe noi insine.

La persoanele dreptace, centrul din palma dreapta emite un flux de energie legat direct de centrul din crestet, iar centrul din palma stanga absoarbe un flux energetic aproximativ egal cu cel emis de centrul din palma dreapta.

Exercitiu

Inchideti ochii, va relaxati usor respirand lent dar ritmic, pana simtiti ca sunteti cuprinsi de o stare de bine. Apropiati-va palmele deschise in fata corpului, la nivelul ombilicului (cu ochii inchisi), si incercati sa simtiti energia care curge din centrul palmei drepte spre centrul palmei stangi. Apropiati si departati palmele, la inceput intre 5 si 20 cm, iar apoi pe distante din ce in ce mai mari, pe masura ce veti avansa. Dupa ce va trece o perioada de timp de exersare, palmele dumneavoastra vor deveni mai sensibile. Din cand in cand, este util sa ne frecam palmele pana cand vor deveni calde (activand astfel centrii din palme si centrul din crestetul capului), iar apoi trecand din nou la exersare. Dupa ce ati inceput sa simtiti caldura, furnicaturi sau intepaturi (senzatiile difera de la om la om) continuati acest exercitiu, dar cu ochii deschisi. Mai tarziu veti observa ca incepeti sa percepeti aceste senzatii foarte usor si cu ochii deschisi.

Puteti trece acum la palparea energetica a antebratului, a zonei din jurul capului, a genunchilor, a intregului dumneavoastra corp. La inceput veti plimba palma la o distanta de 10-20 cm de oricare zona pe care o palpati energetic, dupa mai mult antrenament reusind sa mariti aceasta distanta pana la un metru sau chiar mai mult. Nu trebuie sa insistati prea mult chiar de la inceput, nu fortati perceptia, incercati mereu sa ramaneti relaxati, fiind doar atenti la ce se intampa sub palmele dumneavoastra.

Exercitii ajutatoare

Cu palmele fata in fata, se inspira profund pe nas, concentrand atentia in centrul palmei stangi. La expirare, atentia dumneavoastra se va focaliza in centrul palmei drepte. Exersand, dupa un timp, veti percepe, in timpul expirarii, cum energia se va accelera de la palma dreapta spre palma stanga, iar in timpul inspiratiei, cum energia se va grabi sa ajunga din palma stanga spre cea dreapta, trecand prin bratul stang, stern, bratul drept si iesind apoi prin palma dreapta. Dobandind experienta, acest flux vi se va parea ca se invarte continuu intre palma dreapta, palma stanga, bratul stang, stern, bratul drept, palma dreapta, astfel inchizandu-se un circuit. La stangaci, fluxul va circula invers.

Se tine una din palme in plan vertical, iar cu degetul aratator al celeilalte maini (tinut la o distanta cuprinsa intre 10-15 cm) indreptat spre palma opusa, se vor trasa spirale, cercuri, linii etc., pana veti reusi sa cresteti sensibilitatea palmelor. Incercati sa faceti acest exercitiu descriind aceleasi trasee cu degetul si pe dosul palmei opuse. Daca senzatiile sunt clare si pe dosul palmei, inseamna ca ati ajuns la o sensibilitate foarte buna.

Ca un amuzament, puteti incerca sa directionati fluxul de energie din deget prin cap, picior, torace, palma sesizoare fiind intotdeauna in cealalta parte a corpului.

Atentie, dupa ce ati dobandit sensibilitate, va trebui sa va realizati singuri codificarea si decodificarea semnalelor receptionate, reusind foarte usor sa diferentiati diverse probleme de sanatate. Veti putea astfel diferentia diverse "goluri", "varfuri", "benzi" de energie, senzatii de cald sau rece in dreptul unor organe, pulsatii ale organelor sau zone cu energie densa sau rarefiata. Puteti, de asemenea, palpa energetic diverse plante, animale, minerale.

Utilizarea palmelor

Inainte de a utiliza palmele in vederea ajutarii cu energie, este util a face un exercitiu.

Exercitiu

Stand in picioare cat mai relaxat, se inspira profund pe nas, iar pe expirare se "trimite" energia spre crestetul capului, se inspira din nou, dar de data aceasta odata cu expiratia energia se focalizeaza spre locul dintre anus si organele genitale. Trimitem deci, alternativ energie cand spre crestet (centrul energetic Sahashrara), cand spre zona dintre anus si organe genitale (centrul energetic Muladhara). Acest exercitiu are ca scop activarea mai puternica a celor doi centri, creand tot odata un echilibru Yin-Yang al sistemului energetic propriu. Este bine ca acest exercitiu sa-l efectuam zilnic, timp de 5-10 minute, avand grija sa nu fortam procesul respiratiei.

Reguli generale

Acum suntem gata: dupa o frecare usoara a palmelor, sa aplicam pe o zona bolnava palma dreapta (la stangaci, palma stanga), lasand cealalta palma deschisa si orientata in sus. Dupa o oarecare experienta, se vor putea pune ambele palme pe zonele bolnave. Nu tineti palmele lipite de zona bolnava mai mult de 5-10 minute. Daca in aceasta perioada va simtiti obositi sau aveti o stare de moleseala accentuata, trebuie sa va opriti si sa va odihniti.

La finalul sedintei, mainile se vor scutura puternic de cateva ori, gandindu-ne ca aruncam in pamant sau intr-un foc imaginar toate "deseurile" de energie negativa. Este bine sa se lucreze cu mana dreapta pe partea stanga a bolnavului, iar cu mana stanga pe partea dreapta a acestuia. Aceasta, deoarece se tine cont, de cele mai multe ori, de polaritatea palmelor si a partilor corpului. Astfel, putem considera ca palma si partea dreapta a corpului reprezinta "plus", iar palma si partea stanga a corpului "minus". Prin diferenta de polaritate, energia va circula mult mai bine. Daca zona pe care trebuie aplicata palma este mare (de exemplu, plamanii), aceasta va fi aplicata cu degetele rasfirate, daca zona este mica (de exemplu, ochii), palma va fi aplicata cu degetele lipite.

Nu este necesar intotdeauna ca palmele sa fie asezate direct pe piele, dar este indicat in cazurile de entorse, fracturi, diverse traumatisme fizice etc. Este bine ca pacientul sa fie imbracat in haine lejere, daca se poate din bumbac sau alte fibre naturale si sa inlature obiectele din metal (cercei, bratari, inele etc.).

Utilizarea cristalului de cuart ca element ajutator

Pentru a amplifica fluxul de energie prin palme, putem utiliza in mana stanga un cristal de cuart cu varful orientat inspre centrul palmei. Palma dreapta va fi asezata pe zona bolnava. Cu cat cristalul va fi mai limpede, cu atat vibratiile care vor fi amplificate vor fi mai inalte, iar energia va circula mai liber prin el. Pentru a putea fi utilizat, cristalul de cuart trebuie purificat si "acordat" cu vibratiile utilizatorului.

Purificarea cuartului

Purificarea cristalului se face in felul urmator: timp de 30 de zile acesta va fi tinut intr-un vas transparent cu apa si sare (de preferat sare marina), 3-4 lingurite la 1/2 litru de apa, cu amplasarea vasului la lumina solara. Razele soarelui vor patrunde si vor energiza cristalul, iar solutia salina va extrage informatia si energia parazita din cristal. Pentru a ne acorda cu acest minunat prieten, il vom purta 2-3 saptamani cu noi, intr-un buzunar, din cand in cand neuitand sa-l scoatem la lumina.

Metoda

In unele cazuri, putem utiliza chiar doua cristale de cuart, cate unul in fiecare palma, cel din palma dreapta fiind orientat cu varful catre zona bolnava. Este de preferat ca dimensiunea cristalelor sa nu depaseasca 6-8 cm, fiind important ca varfurile cristalelor sa nu fie ciobite sau slefuite. Varful natural este de preferat celui obtinut prin slefuire.

Dan Levi
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale