Greu de confundat datorită gustului specific, anasonul este originar din zona mediteraneană şi sud-vestului Asiei. Se utilizează atât pentru proprietăţile sale medicinale, cât şi în industria alimentară, pentru aromă.

Fructele conţin ulei esenţial (2-3%). Acesta este alcătuit din 80-90% anetol, cetone şi aldehide anisice şi acetică; lipide (10-20%), colină, proteine (20%), zaharuri, amidon, substanţe minerale (6-10%).
Factorul curativ: fructele.
Expectorantă, carminativă (calmează durerile abdominale și favorizează evacuarea gazelor intestinale) şi galactogogă (favorizează secreţia de lapte).

Cristiana Tănase
© Editura Fidelia
Sfaturi diverse
Orezul dispune de proteine superioare în comparație cu alte cereale. Are avantajul asimilării aproape în întregime: 100 g orez aduc cca. 350 calorii. Este unul din alimentele cu conținut foarte scăzut de sodiu, indicat în bolile cardio-renale. Pentru cei aflați în perioada de trecere spre hrană vie, e bine să rețină faptul că proporția de orez (fiert la foc domol) este de o cană la 3-4 căni de apă în clocot.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale