Răspândit pe teritoriile dintre Marea Neagră şi Marea Caspică, cireşul este originar din Asia Mică şi are, pe lângă rolul alimentar îndrăgit, recomandări terapeutice valoroase.
Fructele conţin 90% apă, zaharuri – în special levuloză, motiv pentru care pot fi consumate de diabetici. Conţinutul este bogat şi în săruri (Na, K, Ca, P, Mg, Fe), alături de clor, sulf şi microelemente (Zn, Cu, Mn etc.). Cireşele dulci au în compoziţie circa 13% hidraţi de carbon. Dintre vitamine – A, B1, B2, C. Codiţele (pedunculii) au conţinut bogat în săruri de potasiu, flavonoide, catechinice şi taninuri.
Factorul curativ: fructele şi codiţele.
Digestivă, diuretică, depurativă, antimigrene.
Nu există.
Cristiana Tănase
© Editura Fidelia
Sfaturi diverse
Manganul se găsește în țelină, pătrunjel, păstârnac, praz, spanac, lobodă, vinete, andive, cicoare sălbatică, fructe, cum ar fi merele, perele, cireșele, vişinele, castanele, măslinele, lămâile, toate acestea preparate la rece, fără foc. Întârzierea creșterii se manifestă prin lipsa manganului în corp, scăderea rezistenței osoase, apariția malformațiilor scheletice, alterarea sistemului de reproducere, convulsii, paralizie, modificarea metabolismului glucidic și lipidic. Poate apare, de asemenea, la copii orbirea sau surditatea. La persoanele adulte pot apare zgomote în urechi sau pierderea totală a auzului.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale