Terapii Naturiste

Anghinare

Factorul curativ: frunze
Afectiuni pentru care se recomanda: nefrite cronice; varsaturi; enterite, fermentatii intestinale; hemoroizi; angina pectorala; arteroscleroza; hepatite cronice, ciroze hepatice; angiocolite; colecistite acute si cronice; constipatii; hipertensiune arteriala; hipercolesterolemie. Aceasta planta dubleaza practic intensitatea efectelor plantelor laxative si depurative, fiind de un imens ajutor in cura de dezintoxicare.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Anghinare (lat. Cynara scolymus).
Scurta descriere:
Este unul dintre cele mai bune tonice amare din flora mondiala.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Cinarina, oxidaze, polifenoli, flavone, inulina, saruri de potasiu si magneziu; principiu amar, acizi organici, acid clorogenic, acizi aminati. Excita secretiile biliare, scade zaharul din sange, maresc reziduul uscat al bilei, stimuleaza secretia biliara a colesterolului, scad colesterolul din sange, regenereaza celulele hepatice.

Recomandari:

- infuzie din frunze impotriva diferitelor afectiuni Se bea in trei reprize inaintea meselor principale. Dupa o pauza de o luna, cura se poate relua.

Preparare

Infuzie
- 2 lingurite la 300 ml apa clocotita. Dupa 10 zile se mareste doza la 4 lingurite, iar dupa inca 10 zile, 5 lingurite la 300 ml apa clocotita. In acest fel doza creste treptat la 10 zile.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu se supradozeaza, provocand colici hepato-biliare. Este contraindicat in cazul afectiunilor acute renale si hepato-biliare.


Anghinare

© Editura Fidelia
27.02.2007



Tarancuta

Remedii populare

Leac pentru insomnie, palpitații și agitație nervoasă - Se prepară un amestec din plante uscate și mărunțite de Talpa-gâștii, flori de Păducel și rădăcini de Valeriană, luate în cantități egale. Peste o lingură de amestec se toarnă 200 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de o oră și se strecoară. Infuzia se bea călduță, câte 50 ml de patru ori pe zi, înainte de mesele principale și înainte de somn.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale