Factorul curativ: muguri
Afectiuni pentru care se recomanda: ajuta la fixarea calciului in oase si dinti. De asemenea, stimuleaza imunitatea organismului.
Denumirea uzuala: Brad (lat. Abies alba).
Scurta descriere:
Face parte din Familia Pinaceae. Aceasta familie cuprinde arbori si arbusti cu tulpina dreapta si coroana piramidala. Florile unisexuate sunt dispuse in conuri fermele si mascule.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Capacitate de a favoriza fixarea calciului in oase si dinti. S-a mai dovedit ca bradul alb are actiune antiseptica, antiinflamatoare si imunostimulatoare asupra aparatului respirator. Efectele lui se simt in special la nivelul cailor aeriene superioare, de aceea se recomanda si in cazuri de rinofaringite recidivante, rinite si sinuzite.
- macerat din muguri folosit in tratamentul rahitismului si tulburarilor de crestere la copii.
S-a mai dovedit benefic in consolidarea fracturilor, indiferent de varsta; in osteoporoza; in vindecarea cariilor dentare cauzate de lipsa de minerale din organism; eliminarea problemelor legate de dentitie; si a vindecarii parodontozei. Se mai foloseste si la tratarea hipocalcemiilor usoare, deoarece are calitatea de a regla nivelul calciului. In plus, atenueaza tulburarile neuro-musculare cauzate de hipocalcemii. De asemenea, calitatile lui il fac un bun remediu in acele tulburari de crestere ce apar indeosebi din lipsa poftei de mancare.
- gemoderivat din muguri
Naturistii mai prescriu gemoderivatul din brad alb in cazuri de anemie, osteoporoza, rahitism, boala Scheurman, infectii acute si cronice ORL. Este un bun imunostimulator si puternic anti-infectios. Mai are proprietati ce stimuleaza formarea tesutului osos, calitati diuretice si antireumatice.
Macerat
Se iau cate 30 de picaturi din gemoderivat, 1-3 ori/zi, sau 50 de picaturi de 2 ori/zi, in cazul cariilor dentare, inainte de mese.
Ulei volatil
Se mai produce si ulei volatil din muguri si cetina de brad alb, folosit pentru afectiunile cailor respiratorii.
Acesta este contraindicat in astm bronsic si tuse convulsiva.
© Editura Fidelia
27.02.2007
Sfaturi diverse
Sucul de roșii este foarte bogat în sodiu, calciu, potasiu, magneziu. De asemenea, conține foarte multe vitamine și enzime, cu condiția să fie consumat crud. Prin fierbere devine foarte acid pentru organism, toate elementele conținute deteriorându-se mult.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale