Factorul curativ: seminte
Afectiuni pentru care se recomanda: intoxicatii.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Ulei volatil
Semintele foarte aromate ale acestei plante sunt deopotriva un stimulent nervos si un antitoxic. Stimularea produsa de cardamon este insa net diferita de cea produsa de cafeaua obisnuita. In timp ce la cafea efectul stimulativ este dat de o singura substanta - cofeina, la cardamon substanta activa - uleiul volatil are o multitudine de componente, fiind mult mai nuantat ca actiune. Parfumatul cardamon este numit "samanta dragostei" de catre europenii care au incercat cafeaua araba - care este in mod traditional aromatizata cu cardamon - si care au observat in paralel o crestere a potentei si a dorintei, pe care nu si-o puteau explica.
Denumirea uzuala: Cardamon (lat. Elettaria cardamonum).
Scurta descriere:
Exista o serie de plante folosite intens in Orient care potenteaza calitatile stimulatoare ale cafelei, ii imbogatesc aroma si ii reduc din toxicitate. Cea mai celebra din aceste plante aromatice este cardamonul, numit si "samanta dragostei".
- cafeaua cu cardamon, inlocuitorul cafelei obisnuite
- ulei volatil
Cafea
Cafeaua cu cardamon este foarte placuta la gust. Se prepara din 1-2 lingurite cu varf de pudra de cafea si seminte de cardamon. Doza de cardamon care trebuie adaugata este de 2-5 bobite pentru o cescuta de cafea (cu timpul este indicat sa se cresca numarul de bobite pana la 7-10).
Nu exista.
© Editura Fidelia
27.02.2007
Remedii populare
Tuse persistentă la copii - Se fierb într-un litru de apă un cartof, o Ceapă mare și un Măr, până ce apa se reduce la jumătate. Se da copilului din această fiertură, câte o linguriță, de trei ori pe zi.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale