Terapii Naturiste
Plante medicinale Va invitam sa consultati si alte plante medicinale din catalog

Cardamon

Factorul curativ: seminte
Afectiuni pentru care se recomanda: intoxicatii.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Ulei volatil
Semintele foarte aromate ale acestei plante sunt deopotriva un stimulent nervos si un antitoxic. Stimularea produsa de cardamon este insa net diferita de cea produsa de cafeaua obisnuita. In timp ce la cafea efectul stimulativ este dat de o singura substanta - cofeina, la cardamon substanta activa - uleiul volatil are o multitudine de componente, fiind mult mai nuantat ca actiune. Parfumatul cardamon este numit "samanta dragostei" de catre europenii care au incercat cafeaua araba - care este in mod traditional aromatizata cu cardamon - si care au observat in paralel o crestere a potentei si a dorintei, pe care nu si-o puteau explica.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Cardamon (lat. Elettaria cardamonum).
Scurta descriere:
Exista o serie de plante folosite intens in Orient care potenteaza calitatile stimulatoare ale cafelei, ii imbogatesc aroma si ii reduc din toxicitate. Cea mai celebra din aceste plante aromatice este cardamonul, numit si "samanta dragostei".

Recomandari:

- cafeaua cu cardamon, inlocuitorul cafelei obisnuite
- ulei volatil

Preparare

Cafea
Cafeaua cu cardamon este foarte placuta la gust. Se prepara din 1-2 lingurite cu varf de pudra de cafea si seminte de cardamon. Doza de cardamon care trebuie adaugata este de 2-5 bobite pentru o cescuta de cafea (cu timpul este indicat sa se cresca numarul de bobite pana la 7-10).

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Cardamon

© Editura Fidelia
27.02.2007

Plante medicinale Va invitam sa consultati si alte plante medicinale din catalog


Fitoterapie



Tarancuta

Remedii populare

Vindecarea ulcerului gastric, duodenal si a gastritelor - Compozitie: 60 ml apa (doua linguri de supa), o lingura de malai cernut foarte fin, o lingura de miere de albine nefalsificata. Se pune apa la fiert intr-un ibric, se pune faina de malai si se freaca la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adauga mierea de albine si se amesteca pana ce se obtine o pasta perfect omogena. Se consuma calduta, dimineata, pe stomacul gol. Efectul tratamentului se simte dupa consumarea a circa 400 g miere de albine. In timpul tratamentului, nu se consuma bauturi alcoolice.



tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale