Terapii Naturiste

Fenicul

Factorul curativ: fructele
Afectiuni pentru care se recomanda: colite; constipatii; spasme usoare ale tubului digestiv.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Fenicul (lat. Foeniculum vulgare); denumiri aditionale: molura.
Scurta descriere:
Este o planta erbacee, bianuala sau perena, originara din sudul Europei. In Romanaia se gaseste numai in cultura. Are tulpina dreapta, de 2 m inaltime, cilindrica. Frunzele au la baza o teaca dezvoltata, sunt alungit-triunghiulare, cu segmente lungi. Florile au culoarea galben-auriu, sunt mici si regulate. Fructele sunt eliptic lungi, de culoare cenusie sau brun-verzuie, avand un miros placut si gust dulceag.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Ulei volatil bogat in anetol.
Antispastic, carminativ, sedativ, galactagog si expectorant.

Recomandari:

Pulbere: 1-4 gr pe zi, in casete
Infuzie - 2-3 ceaiuri pe zi

Preparare

Ceai - 5-6 fructe la o cana de apa, pentru sigari; o jumatate de lingurita de fructe la 250 ml de apa pentru adulti.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Fenicul

© Editura Fidelia
27.02.2007



Tarancuta

Remedii populare

Vindecarea ulcerului gastric, duodenal și a gastritelor - Compoziție: 60 ml apă (două linguri de supă), o lingură de mălai cernut foarte fin, o lingură de miere de albine nefalsificată. Se pune apă la fiert într-un ibric, se pune făină de mălai și se freacă la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adaugă mierea de albine și se amestecă până ce se obține o pastă perfect omogenă. Se consumă călduță, dimineața, pe stomacul gol. Efectul tratamentului se simte după consumarea a circa 400 g miere de albine. În timpul tratamentului, nu se consumă băuturi alcoolice.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale