Factorul curativ: fructul
Afectiuni pentru care se recomanda:
Fiind usor acid, este folositor in tulburari digestive functionale si in insuficienta hepatica. Alaturi de afine, sucul de gutui este un panaceu in infectiile intestinale, precum si in diaree si dizenterie, inclusiv la persoanele cu colon sensibil. Mai este indicat in guturai, afectiuni pulmonare, tuberculoza, lipsa poftei de mancare. Sucul de gutui este un elixir pentru tenul cu pori deschisi si secretie sporita de sebum.
Denumirea uzuala: Gutui (lat. Cydonia oblonga).
Scurta descriere:
Pom fructifer care ajunge la inaltimi intre 1-8 m; frunzele sunt ovate, paroase pe fata inferioara; florile sunt mari, solitare; fructele, de asemenea, mari, cu seminte numeroase.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Este aperitiv (datorita gustului amarui), fortifiant si astringent.
- suc din fructe pentru infrumusetarea tenului
Se fac masaje usoare cu suc de gutui si se aplica cataplasme pe obraz cu cojile de gutui bine maruntite.
Suc
Se lasa la macerat cu zahar sau se storc cu storcatorul de fucte.
Acest suc nu se recomanda persoanelor predispuse la constipatie.
© Editura Fidelia
27.02.2007
Remedii populare
Răni care se vindecă greu - Se fierb 3 crenguțe de Tătăneasă într-un litru de apă, până ce scade apa la jumătate. După ce se strecoară se spală rana cu lichidul obținut.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale