Terapii Naturiste

Maghiran

Factorul curativ: partea aeriana
Afectiuni pentru care se recomanda: anorexie; balonari abdominale; colici gastrice; insomnie; gastrite hipoacide.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Maghiran (lat. Majorana hortensis), denumiri alternative: maderan, mageran, majirean, maioran, margaran, megieran, pupi.
Scurta descriere:
Specie mediteraneeana, la noi exclusiv in cultura, cu port de tufa mica, cenusiu-paroasa, cu frunze mici, ovate si opuse, flori minuscule.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Ulei volatil cu terpinen, terpineol, carvacrol; acid ursolic; sitosterina. Tonic stomachic si tonic aperitiv; carminativ; sedativ; antiseptic; marirea diurezei.

Recomandari:

- infuzie din planta impotriva gastritei: se beau 2-3 cani pe zi.

Preparare

Infuzie
Dintr-o lingurita de planta maruntita sau pulbere de planta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Maghiran

© Editura Fidelia
27.02.2007



Doctor

Sfaturi diverse

Orezul dispune de proteine superioare în comparație cu alte cereale. Are avantajul asimilării aproape în întregime: 100 g orez aduc cca. 350 calorii. Este unul din alimentele cu conținut foarte scăzut de sodiu, indicat în bolile cardio-renale. Pentru cei aflați în perioada de trecere spre hrană vie, e bine să rețină faptul că proporția de orez (fiert la foc domol) este de o cană la 3-4 căni de apă în clocot.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale