Terapii Naturiste

Pepene galben

Factorul curativ: fructul
Afectiuni pentru care se recomanda: oligurii (scaderea cantitatii de urina), constipatie, hemoroizi, guta, reumatism si ingrijirea tenului.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Pepene galben (Cucumis melo).
Scurta descriere:
Pepenele galben este originar din Asia tropicala, cu tulpina acoperita cu peri aspri, cu fructul mare, sferic sau oval, cu coaja galbena sau verzuie, cu miezul galben, dulce, parfumat si suculent.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Componentii principali sunt : apa, vitaminele A, B, C si oligoelemente.
Este racoritor si regenereaza tesuturile.

Recomandari:

Intern se consuma ca atare sau in preparate diverse, dar este important ca aceasta sa se faca inainte de masa cu jumatate de ora. Pepenele galben este recomandat in hrana obezilor, a celor bolnavi de litiaza, care pot face o cura numai cu pepene galben. Atat cei suferinzi cat si persoanele sanatoase care vor sa tina un regim de dezintoxicare pot sa beneficieze de cure de pepene timp de 2 – 3 saptamini. Se consuma dimineata, pe stomacul gol ca mic dejun sau pe tot parcursul zilei, dar numai inainte de mese cu jumatate de ora si nu ca desert. Semintele de pepene galben, transformate in praf, sunt indicate in problemele digestive. Tot din seminte se poate obtine laptele vegetal, folosit in compozitia diferitelor creme sau se poate consuma in loc de suc.
In uz extern, sub forma de cataplasme, pepenele galben este indicat in arsuri usoare sau diferite inflamatii. Aplicat sub forma de felii, miezul hidrateaza foarte bine tesuturile uscate.

Preparare

Se consuma fructul.
Cataplasme: apa distilata, lapte nefiert, suc de pepene (in parti egale).

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Din pricina ca este indigest, persoanele care sufera de stomac (dispepticii) si cei cu colite nu trebuie sa manance pepeni galbeni.
Daca nu e copt bine, pepenele galben prilejuieste diaree si indigestii. Aceste indigestii insotite, uneori si de febra, sunt asa-numitele “friguri la stomac” de care sufera copiii cand mananca in nestire fructe si beau apa.
Atentie insa, cura de pepene galben este contraindicata suferinzilor de diabet, enterite, dispepsie.


Pepene galben

© Editura Fidelia
27.02.2007Doctor

Sfaturi diverse

Soia conține substanțe care protejează ficatul de acțiunile degradante ale diferitelor toxine, inclusiv a celor cu proprietăți cancerigene. Prin consumul de soia în alimentație, se micșorează nivelul colesterolului în sânge, ceea ce previne atât scleroza cât și infarctul miocardic. Produsele de soia pot fi folosite în terapia complexă a arterosclerozei și a diabetului.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale