Terapii Naturiste

Pepene rosu

Factorul curativ: fruct
Afectiuni pentru care se recomanda: probleme renale; eliminarea toxinelor; circulatie.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Pepene rosu (lat. Citrullus lanatus), denumiri alternative: pepene verde, lubenita, harbuz.
Scurta descriere:
Tulpini taratoare si agatatoare, cu frunze adanc-lobate, flori galbene, unisexuate. Fructele sunt mari, cu miez dulce si zemos.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
- 100 g pepene rosu contin 30 de calorii, 92 g apa, 6,5 g glucide, 0,3 g fibre alimentare, 73 mg potasiu, 11 mg magneziu, 8 mg fosfor, 10 mg calciu, 20 micrograme caroten.
Datorita continutului ridicat de apa, pepenele stimuleaza in mod natural eliminarea toxinelor din organism, este un bun diuretic, fiind recomandat celor care sufera de pietre la rinichi, guta. Se stie ca dieta noastra este saraca in potasiu si bogata in sodiu. Iar pepenele, prin continutul ridicat de potasiu, contribuie la buna functionare a sistemului nervos si cardiovascular.

Recomandari:

- pentru consum pentru detoxifiere, circulatie si curatare a rinichilor

Preparare

Se consuma ca atare.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Pepene rosu

© Editura Fidelia
27.02.2007



Doctor

Sfaturi diverse

Orezul dispune de proteine superioare în comparație cu alte cereale. Are avantajul asimilării aproape în întregime: 100 g orez aduc cca. 350 calorii. Este unul din alimentele cu conținut foarte scăzut de sodiu, indicat în bolile cardio-renale. Pentru cei aflați în perioada de trecere spre hrană vie, e bine să rețină faptul că proporția de orez (fiert la foc domol) este de o cană la 3-4 căni de apă în clocot.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale