Terapii Naturiste
Plante medicinale Va invitam sa consultati si alte plante medicinale din catalog

Portocal

Factorul curativ: fructul
Afectiuni pentru care se recomanda: anorexie, astenie, dispepsie, hipervascozitate sangvina, tulburari intestinale.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Portocal (lat. Citrus aurantium).
Calitati curative si actiune farmaceutica:
- antiinfectios, aperitiv, diuretic, fluidifiant sangvin, laxativ, tonic general.

Recomandari:

- vin impotriva anorexiei, asteniei, dispepsiei, hipervascozitatii sangvine, tulburarilor intestinale.

Preparare

Vin
- o portocala bine spalata, 1 l vin alb, 12 cuisoare, 1 baton scortisoara, 100 g zahar, 50 ml rachiu.
Se pun cuisoarele si portocala taiata intr-un borcan. Se adauga scortisoara, zaharul si rachiul. Se acopera cu vin alb si se lasa la macerat 30 de zile. Se filtreaza si se pune in sticle. Se foloseste dupa 2-3 luni.
Varianta 2
Se acopera cu vin alb coaja de la trei portocale amare, netratate. Se adauga o lingurita cu seminte de coriandru si 150 g zahar. Se lasa in repaus, la rece, 10 zile. Se filtreaza.
Varianta 3
- 1 l vin rosu, 4 portocale taiate bucati si zeama de la o portocala se lasa la macerat 10 zile. Apoi se adauga 50 ml rachiu si 120 g zahar. Se amesteca inainte de filtrare.
Varianta 4
Se amesteca 1 l vin alb, sucul unei portocale, 3 flori de musetel, un baton de scortisoara, doua cuisoare, 120 g zahar si 50 ml rachiu. Se filtreaza dupa 8 zile de macerare.
Varianta 5
Se taie in rondele o portocala si o lamaie. Se adauga 1litru de vin rosu, doua migdale amare sparte, 50 ml rachiu si 200 g zahar. Se lasa la macerat 40 de zile. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese.
Suc de portocale si lamai
Intr-un litru de apa, se pun la fiert, vreme de 10 minute, 2 portocale si 6 lamai taiate felii. Se adauga 4 linguri de miere si se pun din nou la fiert 5 minute. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se beau 5 pahare pe zi, in care se adauga cate o lingurita de suc de lamaie proaspata.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Portocal

© Editura Fidelia
27.02.2007

Plante medicinale Va invitam sa consultati si alte plante medicinale din catalog


FitoterapieTarancuta

Remedii populare

Boli de rinichi - Se fierb in 5 litri de apa o radacina de mur. Dupa ce apa a scazut la jumatate se lasa sa se raceasca, se strecoara si se va bea din ea cate 100 gr de 3 ori pe zi.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale