Terapii Naturiste

Prun

Factorul curativ: fructele
Afectiuni pentru care se recomanda: intoxicatii; psoriazis, dermatoze; guta; alergii; tumori benigne; ciroze, hepatita cronica si acuta; constipatie cronica.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Prun (lat. Prunus domestica).
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Este nutritiv si energizant, fiind indicat persoanelor astenice, surmenate. Este un laxativ energic si stimuleaza puternic diureza, fiind indicat intr-o serie de boli produse de intoxicarea lenta, prin alimentatie si stil de viata, a organismului: psoriazis si alte dermatoze grave, reumatism si guta, afectiuni alergice, tumori benigne. Este un pretios dezintoxicant si decongestionant hepatic, fiind indicat in cirozele initiale, in hepatita cronica si acuta, in orice afectiune inflamatorie a ficatului. Asupra copiilor are un efect benefic, fiind recomandat in caz de anemie, tulburari de crestere, constipatie cronica, in caz de intoxicatii alimentare.

Recomandari:

- suc de pere pentru constipatii rebele; hemoroizi
Se ia cate un pahar de suc de prune inaintea meselor principale. Si persoanele care sufera de hemoroizi este bine sa faca acest tratament, vreme de cateva saptamani incontinuu.
- suc de prune pentru frumusete
Sucul de prune acrisoare este util pentru ingrijirea tenurilor grase, cu porii dilatati - se folosesc cataplasme.
- vin de prune uscate in anemie, constipatie, guta, nefrita, reumatism.
Proprietati: dezintoxifiant, diuretic, energizant, stomahic.

Preparare

Suc
Se storc fructele. Fructul prunului este cunoscut ca activator al tranzitului intestinal si ca aliment de slabit: efect depurativ si laxativ. Sucul de prune se dilueaza cu apa si se combina cu 3-4 lingurite de suc de lamaie. Se bea peste zi, ca unic aliment.
Vin de prune uscate
- 300 g prune uscate, 1 l vin rosu, 1 pachetel de vanilie, 50 ml rachiu, 120 g zahar.
Se pun prunele intr-un borcan. Se adauga vinul, rachiul, vanilia si zaharul. Se amesteca bine si se lasa in repaus 3 saptamani. Se iau cate 50 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Prun

© Editura Fidelia
27.02.2007



Doctor

Sfaturi diverse

Cobaltul este, de asemenea, un oligoelement esențial. Este răspândit în întregul organism. În cantități mai mari se află în ficat, rinichi, cord și vasele sangvine. În organism, calea cea mai normală de pătrundere este alimentația. Cel mai important în acest proces este consumul de lapte crud, proaspăt muls. Se întâlnește în spanac, varză și alge. Alături de fier și cupru, cobaltul intervine direct în procesul de formare a hematiilor. Un rol important în menținerea integrității sistemului nervos și, îndeosebi, a celui vegetativ-simpatic. Intervine direct în procesul de creștere al organismului. Lipsa cobaltului în organism favorizează apariția anemiei pernicioase. Alimentația vie, echilibrată și variată, menține o sănătate perfectă, fără nici un fel de medicamente, la copii, adulți și vârstnici.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale