Terapii Naturiste

Revent

Factorul curativ: rizomul, radacinile decorticate.
Afectiuni pentru care se recomanda: tonic digestiv

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Revent (lat. Rheum palmatum) si o alta specie (lat. Rheum officinale)
Scurta descriere:
Ambele plante au ca tara de origine in China. In Romania cresc in cultura, sunt erbacee, perene prin organele subterane si anuale prin cele aeriene. In primul an de vegetatie se formeaza o rozeta de frunze cu periol sub-cilindric. La Rheum palmatum frunzele sunt cordiforme, cu 5 lobi. La Rheum officinale acestea sunt mai late decat lungi, fiecare lob avand mai multi dinti. Tulpinile sunt inalte de 2,5 m si apar din al doilea an de vegetatie.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Reoantracenozide, taninuri.
Proprietati tonice, deoarece excita secretiile gastrice; in doze mijlocii este laxativ, iar in doze mari, purgativ.

Recomandari:

Pulbere se administreaza ca tonic (0,05-0,10 gr zilnic), ca laxativ (0,25-0,50 gr pe zi), iar ca si purgativ 1-3 gr pe zi. Se poate folosi perioade mai lungi, fara sa prezinte pericol.

Preparare

Pulbere - rizomul si radacinile decorticarte se usuca si se macina cu rasnita sau in mojar.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu se administreaza persoanelor predispuse la constipatii, fiinca dupa actiunea purgativa cauzeaza constipatie.


Revent

© Editura Fidelia
27.02.2007



Tarancuta

Remedii populare

Leac pentru inflamații ale mucoasei aparatului respirator - Peste o lingură de flori uscate și mărunțite de Soc se toarnă 200 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de 30 de minute și se strecoară. Infuzia se bea caldă, câte 50 ml de 3-4 ori pe zi, înainte de masă.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale