Terapii Naturiste

Salcam

Factorul curativ: florile
Afectiuni pentru care se recomanda: gastrite hiperacide, pirosis, ulcer gastroduodenal; calmarea nervilor.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Salcam (lat. Robinia pseudacacia), denumiri alternative: acacie, acatar, brebene, lemn alb, magrin, pasuele, pinar, rug, salcam alb.
Scurta descriere:
Cunoscut arbore la noi in tara, salcamul are lujeri spinosi, coroana mare, luminoasa, rara, frunze asezate impar, flori in inflorescente.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Flavonoide (robinina, acaciina), ulei volatil Calmeaza senzatiile de pirozis (arsuri), diminueaza hiperaciditatea gastrica, antispasmodic al tractului respirator, usor sedativ.

Recomandari:

- macerat din flori de salcam pentru calmare gastrica
Recomandat bolnavilor de gastrita hiperacida si ulcer gastroduodenal cate o cana din acest preparat, inainte de fiecare masa.
- ceai din flori de salcam pentru calmarea nervilor si a durerilor de stomac
Florile de salcam sunt calmante deopotriva pentru stomac si pentru nervi, fiind de un mare ajutor celor care sunt firi mai impulsive, nervoase.

Preparare

Macerat
Florile uscate se pun sa se macereze jumatate de zi (3 linguri de flori la 1 litru de apa).
Ceai
O lingura de flori de salcam la o cana de apa.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Salcam

© Editura Fidelia
27.02.2007



Tarancuta

Remedii populare

Vindecarea ulcerului gastric, duodenal și a gastritelor - Compoziție: 60 ml apă (două linguri de supă), o lingură de mălai cernut foarte fin, o lingură de miere de albine nefalsificată. Se pune apă la fiert într-un ibric, se pune făină de mălai și se freacă la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adaugă mierea de albine și se amestecă până ce se obține o pastă perfect omogenă. Se consumă călduță, dimineața, pe stomacul gol. Efectul tratamentului se simte după consumarea a circa 400 g miere de albine. În timpul tratamentului, nu se consumă băuturi alcoolice.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale