Factorul curativ: germeni
Afectiuni pentru care se recomanda: osteoporoza (cand femeile sunt la menopauza), diabetul non-insulino-dependent, boli cardiovasculare, cancer la prostata, colon, san; imbatranire precoce, in cazurile de anemie, lipsa de calciu si magneziu, migrene, insomnii, dar si in tratarea intarzierilor de crestere la copii.
Denumirea uzuala: Soia (lat. Glycine max).
Scurta descriere:
Planta creste pana la 1 m. Este ierbacee, bogat ramificata cu peri aspri. Frunzele sunt trifoliate si paroase, florile violete pana la albe. Pastaile sunt mici si acoperite cu peri aspri.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Germenii de soia contin proteine, lipide, fibre alimentare, fier, calciu, sodiu, potasiu, fosfor, vitamina C si doar 49 de calorii la 100 de grame. Spre deosebire de germenii de grau, cei de soia trebuie consumati cand au doua frunzulite. Germenii de soia contin izoflavon, hormoni vegetali care previn osteoporoza la femeile la menopauza.
Fibrele alimentare din soia au un rol protector in dezvoltarea diabetului non-insulino-dependent. Datorita efectului lor de scadere a nivelului colesterolului, proteinele din soia contribuie la reducerea incidentei afectiunilor cardiovasculare. Studiile au aratat, de asemenea, ca produsele pe baza de soia previn aparitia cancerului de prostata, de colon sau de san. Soia contine substante care protejeaza ficatul de actiunile degradante ale diferitelor toxine, inclusiv a celor cu proprietati cancerigene. Prin consumul de soia in alimentatie, se micsoreaza nivelul colesterolului in sange, ceea ce previne atat scleroza cat si infarctul miocardic. Produsele de soia pot fi folosite in terapia complexa a arterosclerozei si a diabetului.
- germeni pentru consum: din seminte se prepara paine, biscuiti, bomboane, ciocolata si se extrage ulei comestibil.
Se folosesc impotriva diferitelor afectiuni (vezi sectiunea "Afectiuni").
Macerat
Se pun germenii la macerat in apa, si se lasa peste noapte.
Nu exista.
© Editura Fidelia
27.02.2007
Sfaturi diverse
Calciul este cel mai abundent mineral din organism. Pentru copiii până la 1 an, nevoile zilnice sunt de 0,7 grame, 1 gram până la 10 ani, 1,2 grame între 10 și 12 ani, 1,4 grame între 12 și 18 ani. În timpul sarcinii se recomandă 1,2 grame calciu zilnic, iar în perioada de lactaţie 1,3 grame zilnic. Cele mai bogate produse în calciu sunt: toate produsele lactate, gălbenușul de ou, legumele (inclusiv fasolea verde și boabele), mazărea (boabe), morcovii, țelina, gulioarele, castraveții, varza, fructele (îndeosebi merele), cerealele, floarea soarelui etc.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale