Terapii Naturiste

Soia

Factorul curativ: germeni
Afectiuni pentru care se recomanda: osteoporoza (cand femeile sunt la menopauza), diabetul non-insulino-dependent, boli cardiovasculare, cancer la prostata, colon, san; imbatranire precoce, in cazurile de anemie, lipsa de calciu si magneziu, migrene, insomnii, dar si in tratarea intarzierilor de crestere la copii.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Soia (lat. Glycine max).
Scurta descriere:
Planta creste pana la 1 m. Este ierbacee, bogat ramificata cu peri aspri. Frunzele sunt trifoliate si paroase, florile violete pana la albe. Pastaile sunt mici si acoperite cu peri aspri.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Germenii de soia contin proteine, lipide, fibre alimentare, fier, calciu, sodiu, potasiu, fosfor, vitamina C si doar 49 de calorii la 100 de grame. Spre deosebire de germenii de grau, cei de soia trebuie consumati cand au doua frunzulite. Germenii de soia contin izoflavon, hormoni vegetali care previn osteoporoza la femeile la menopauza.
Fibrele alimentare din soia au un rol protector in dezvoltarea diabetului non-insulino-dependent. Datorita efectului lor de scadere a nivelului colesterolului, proteinele din soia contribuie la reducerea incidentei afectiunilor cardiovasculare. Studiile au aratat, de asemenea, ca produsele pe baza de soia previn aparitia cancerului de prostata, de colon sau de san. Soia contine substante care protejeaza ficatul de actiunile degradante ale diferitelor toxine, inclusiv a celor cu proprietati cancerigene. Prin consumul de soia in alimentatie, se micsoreaza nivelul colesterolului in sange, ceea ce previne atat scleroza cat si infarctul miocardic. Produsele de soia pot fi folosite in terapia complexa a arterosclerozei si a diabetului.

Recomandari:

- germeni pentru consum: din seminte se prepara paine, biscuiti, bomboane, ciocolata si se extrage ulei comestibil.
Se folosesc impotriva diferitelor afectiuni (vezi sectiunea "Afectiuni").

Preparare

Macerat
Se pun germenii la macerat in apa, si se lasa peste noapte.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Soia

© Editura Fidelia
27.02.2007Tarancuta

Remedii populare

Tuse la copii - Se amestecă 100 gr miere cu 100 gr unt proaspăt și conținutul unui pachețel de vanilie. Se dă copilului, din acest amestec, de trei ori pe zi, câte o linguriță. Dacă se folosește miere de Tei și se adaugă și 2 gălbenușuri proaspete efectul apare după primele 2-3 lingurițe. Atenție: dacă văd copiii cum preparați această rețeta vor mânca totul deodată că le place. Tusea se oprește în câteva ore, dar după 24 de ore vor tuși în continuare. Dați-le numai câte un pic cu lingurița și întindeți tratamentul pe mai multe zile și dacă nu mai tușesc. Este un emolient excelent.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale