Factorul curativ: lastarii fragezi
Afectiuni pentru care se recomanda: constipatii, probleme digestive.
Denumirea uzuala: Sparanghelul (lat Asparagus officinalis).
Scurta descriere:
Planta originara de pe continentul American. Partea comestibila a plantei e reprezentata de lastarii fragezi, care pot fi consumati verzi sau etiolati (albi). Lastarii etiolati sunt lipsiti de clorofila si au un gust diferit fata de cei verzi; ei se obtin prin ingroparea in biloane, de la inceputul dezvoltarii lor, pentru a fi feriti de lumina. Acesti lastari sunt de fapt viitoarele tulpini florifere ale plantei. Sparanghelul este o leguma considerata delicatesa. Mancarurile cu sparanghel sunt rafinate si lipsite de orice condiment, tocmai pentru a-i lasa nealterat gustul.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Acid malic si citric.
Diuretic.
Radacina sparanghelului, fiarta in otet, se foloseste in tratamentul paradontozei.
Ceaiul de sparanghel are o actiune diuretica.
Din lastari se pot prepara supe, soteuri, budinci sau sosuri.
Nu exista.
© Editura Fidelia
27.02.2007
Remedii populare
Remediu sudorific pentru răceli - Se prepară un amestec din flori uscate și mărunțite de Tei și Zmeur, luate în cantități egale. Peste o lingură de amestec se toarnă 200 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de 15 minute și se strecoară. Se administrează fierbinte, câte 100 ml infuzie, de 3-4 ori pe zi.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale