Terapii Naturiste

Traista ciobanului

Factorul curativ: partile aeriene
Afectiuni pentru care se recomanda: hemoragii uterine

Prezentare generala

Scurta descriere:
Planta erbacee, anuala sau bianuala, care creste pe langa drumuri, gradini, locuri cultivate si necultivate. Primavara da nastere la o rozeta de frunze, din mijlocul carora pleaca tulpina. Si tulpina si frunzele sunt acoperite de peri. Florile sunt mici, albe, dispuse in inflorescente terminale. Fructul este o silicula triunghiulara si seamana cu o traista, de unde si numele. Infloreste de primavara pana toamna. Recoltarea se face in timpul infloririi si se usuca.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Colina, acetilcolina, tiramina, alcaloizi, flavonoide.
Hemostatica, proprietati diuretice.

Recomandari:

Infuzie - 2-3 ceaiuri pe zi
Se intrebuinteaza cu mare succes in toate tipurile de hemoragii, ca de exemplu in hemoragiile nazale, stomacale, intestinale si in metroragii (hemoragii uterine nereguiate). In cazul ranilor sangerinde, la care sangele nu vrea sa se opreasca, infuzia de traista-ciobanului are un efect hemostatic uimitor.
In cazul menstruatiilor abundente, se beau, timp de 8-10 zile inainte de venirea ciclului, zilnic cite 2 cesti de ceai. fServeste si la reglarea ciclului pe parcursul pubertatii. In timpul menopauzei, de asemenea, fiecare ferneie ar trebui sa bea 4 saptamani cate 2 cesti zilnic, sa intrerupa apoi pentru 3 saptamani si sa repete periodic acest tratament. Pentru hemoroizii care sangereaza, se fac mici clisme intestinale, bai de sezut sau spalaturi cu infuzie calduta. Mamele care au sinii umflati in timpul alaptatului ar trebui sa-si puna comprese cu aceasta planta.

Preparare

Ceaiul de traista-ciobanului: 1 lingurita (cu varf) de traista-ciobanului la 1 ceasca.
Comprese - incalziti la aburi traista-ciobanului proaspata, puneti-o intre panze si sa aplicati-o local calda.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Traista ciobanului

© Editura Fidelia
27.02.2007



Doctor

Sfaturi diverse

Calciul este cel mai abundent mineral din organism. Pentru copiii până la 1 an, nevoile zilnice sunt de 0,7 grame, 1 gram până la 10 ani, 1,2 grame între 10 și 12 ani, 1,4 grame între 12 și 18 ani. În timpul sarcinii se recomandă 1,2 grame calciu zilnic, iar în perioada de lactaţie 1,3 grame zilnic. Cele mai bogate produse în calciu sunt: toate produsele lactate, gălbenușul de ou, legumele (inclusiv fasolea verde și boabele), mazărea (boabe), morcovii, țelina, gulioarele, castraveții, varza, fructele (îndeosebi merele), cerealele, floarea soarelui etc.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale