Factorul curativ: florile fara caliciu
Afectiuni pentru care se recomanda: metroragii, leucoree, prostata; bronsite
Denumirea uzuala: Urzica moarta (lat. lamium album).
Scurta descriere:
Este o planta erbacee, vivace, care are stoloni subterani, din care pleaca tulpinile aeriene, cu frunze opuse, petiolate. Florile sunt mari si albe, dispuse cate 6-16 dedesubtul frunzelor superioare. Inflreste din aprilie pana in august si creste pe marginea padurilor si a gardurilor.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Mucilagii, flavonozide, saponozide.
Emolienta, expectoranta, vasoconstrictor.
Infuzii - pentru uz extern: in metroragii, leucoree, in inflamatiile prostatei; pentru uz intern: ca expectorant.
Ceai - 1-2 ceaiuri pe zi.
Nu exista.
© Editura Fidelia
27.02.2007
Remedii populare
Expectorante - Se prepară un amestec din plante uscate și mărunțite de Nalbă mare, frunze de Podbal și Şovârf, luate în proporție de 2:1:1. Peste o lingură de amestec se toarnă 400 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze până se răcește și se strecoară. Se administrează câte 100 ml infuzie călduță de 3-4 ori pe zi, după masă. Peste o linguriță de frunze uscate și mărunțite de Pătlagină se toarnă 200 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de o oră și se strecoară. Se administrează câte o lingură de infuzie, de 3-4 ori pe zi.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale