Terapii Naturiste

Volbura

Factorul curativ: intreaga planta
Afectiuni pentru care se recomanda: purgatii, furuncule, abcese

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Volbura (lat. Convolvulus arvensis); denumire populara: rochita randunicii.
Scurta descriere:
Planta erbacee, perena, volubila, poate atinge inaltimea de 1 m si o putem intalni prin gradini si pe langa drumuri. In pamant are un rizom lung si ramificat, avand culoarea alba. Tulpina aeriana are frunze dispuse altern, cu urechi mici la baza. Florile sunt albe sau slab rozee, sunt solitare, avand corola in forma de palnie. Fructul este o capsula.
Infloreste din mai pana in septembrie. Planta trebuie recoltata prin smulgere cu radcina cu tot, inainte de inflorire sau in timpul acesteia. Produsul nu are miros, dar are gust astringent.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Rezine de natura glucozidica.
Purgativ datorita rezinelor si colagoga.

Recomandari:

Uz intern: Tinctura - ca purgativ si coletic-colagog: 20-30 picaturi/zi; infuzie - se bea o lingurita, dimineata.
Uz extern: ctaplasme - actiune maturativa in abcese si furuncule: infuzie concentrata: 2 lingurite de planta la cana.

Preparare

Infuzie - o lingurita de planta la o cana de apa.
Tinctura - 20 gr de planta puse la macerat 10 zile, in 100 ml de alcool de 70 de grade. Se filtreaza si se pastreaza in recipiente inchise la culoare.
Cataplasma

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Volbura

© Editura Fidelia
27.02.2007



Doctor

Sfaturi diverse

Sucul de roșii este foarte bogat în sodiu, calciu, potasiu, magneziu. De asemenea, conține foarte multe vitamine și enzime, cu condiția să fie consumat crud. Prin fierbere devine foarte acid pentru organism, toate elementele conținute deteriorându-se mult.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale