Terapii Naturiste

"The Aloha Spirit"

Filosofia Aloha:
"Lumea este ceea ce credeti ca este."
"Nu exista limite."
"Energia curge acolo unde este indreptata atentia."
"Acum este momentul puterii."
"Toata puterea vine dinauntru."
"Efectivitatea este masura adevarului."

Nu e de vanzare

Spiritul Aloha este o binecunoscuta referinta la atitudinea prietenoasei intimpinari pentru care insulele Hawaii sint atit de faimoase. In orice caz, se refera si la o cale puternica de a rezolva orice problema, implini orice scop, a insusi orice stare a mintii sau a trupului pe care o doriti.

In limba hawaiiana, aloha inseamna mult mai mult decit doar "salut", "la revedere" sau "dragoste". Intelesul sau mai profund - "bucuroasa (oha), impartire (alo), a energiei vietii (ha), in prezent (alo)". Impartind aceasta energie va racordati la Forta Universala pe care cei din Hawaii o numesc mana. Si folosirea cu dragoste a acestei incredibile puteri este secretul pentru a atinge adevarata sanatate, fericire si prosperitate, dar si succesul. Calea sa va acordati la aceasta "Putere" si sa faceti sa lucreze pentru dumneavoastra este atit de simpla incit ati fi tentati sa o treceti cu vederea ca fiind prea usoara pentru a fi adevarata. Va rog sa nu va lasati inselati de aparente. Luati-va timpul sa incercati. Aceasta este cea mai puternica tehnica in lume, si desi este foarte simpla, s-ar putea sa nu se dovedeasca usoara, pentru ca trebuie sa va amintiti sa o faceti si trebuie sa o faceti mult timp. Este un secret care a fost dat omenirii din nou si din nou, si aici este inca o data sub o alta forma.

Secretul este acesta: "Binecuvintati pe oricine si orice reprezinta ceea ce doriti!"
Aceasta este totul. Oricum ar fi, orice lucru simplu are nevoie de o oarecare explicatie. A binecuvinta ceva inseamna a acorda recunoastere sau accent unei calitati pozitive, caracteristici sau conditii, cu intentia ca ceea ce este recunoscut sau accentuat sa creasca, sa reziste sau sa intre in existenta. Binecuvintarea este efectiva in a va schimba viata sau a va obtine ce doriti pentru trei motive.
Primul dintre toate, concentrarea pozitiva a mintii dumneavoastra stirneste forta pozitiva, creativa a "Puterii Universului". In al doilea rind, va misca energia spre exterior, permitind ca mai multa "Puterea" sa treaca prin dumneavoastra. In al treilea rind, cind binecuvintati spre beneficiul altora in loc de al vostru, tindeti sa treceti de orice frica subconstienta despre ceea ce vreti pentru voi insiva, si de asemenea concentrarea puternica asupra binecuvintarii tinde sa creasca acelasi bine in viata dumneavoastra. Binecuvintarea poate fi facuta prin imaginatie sau atingere, dar cel mai obisnuit si usor mod de a o face este prin cuvinte.

Principalele feluri de binecuvintare verbala sint:

 • Admiratie - Aceasta este prin a oferi complimente sau a lauda ceva bun ce ati observat. Exemplu:"Ce apus frumos; Imi place floarea aceasta; esti o persoana atit de minunata".
 • Afirmatie - Aceasta este o declaratie specifica a binecuvintarii pentru spor sau rezistenta. Exemplu: "Binecuvintez frumusetea acestui copac; binecuvintata fie sanatatea trupului tau".
 • Apreciere - Aceasta este o expresie a recunostintei ca ceva bun exista sau s-a intimplat. Exemplu: "Multumesc pentru ca ma ajuti; multumesc ploii pentru ca hraneste pamintul".
 • Anticipare - Aceasta este o binecuvintare pentru viitor. Exemplu: "Vom avea un picnic minunat; binecuvintez venitul tau crescut; multumesc pentru partenerul meu perfect, iti doresc o calatorie placuta; fie ca vintul sa fie mereu in spatele tau". In ordinea de a cistiga cel mai mare beneficiu din binecuvintare, trebuie sa renuntati sau sa indepartati singurul lucru care o neaga: blestemul. Aceasta nu inseamna a jura sau a spune cuvinte "rele". Se refera la opusul binecuvintarii, pe nume a critica in loc de a admira; a se indoi in loc de a afirma; de a blama in loc de a aprecia; si a se ingrijora in loc de a anticipa cu incredere. Oricind oricare dintre acestea sint facute ele tind sa anuleze unele dintre efectele binecuvintarii. Asa ca cu cit mai mult blestemati cu atit mai greu va fi si mai mult timp va va lua sa obtineti binele dintr-o binecuvintare. Pe de alta parte cu cit binecuvintati mai mult cu atit mai putin rau va face orice blestem. Aici, deci, sint unele idei pentru a binecuvinta necesitati si dorinte diferite. Aplicati-le cit de des doriti, cit de mult doriti.
 • Sanatate - Binecuvintati persoanele sanatoase, animalele si chiar plantele; tot ce este bine facut sau bine construit; si tot ce exprima energie abundenta.
 • Fericire - Binecuvintati tot ce este bun sau binele care este in persoane si in lucruri, toate semnele fericirii pe care le vedeti, auziti sau simtiti in persoane sau in animale; si toate potentialele de fericire pe care le observati in jurul dumneavoastra.
 • Prosperitate - Binecuvintati toate semnele prosperitatii din mediul vostru inconjurator, incluzind orice, banii au ajutat sa se infaptuiasca sau sa se faca, toti banii pe care ii aveti in orice forma si toti banii care circula in lume.
 • Succes - Binecuvintati toate semnele realizarii si desavirsirii (cladiri, poduri si evenimente sportive), toate sosirile la destinatii (ale navelor, avioanelor, trenurilor, masinilor si persoanelor), toate semnele progresului sau stabilitatii si toate semnele inveselirii sau distractiei.
 • Incredere - Binecuvintati toate semnele increderii in persoane si animale, toate semnele puterii in persoane, animale si obiecte (incluzind otelul si cimentul), toate semnele stabilitatii (ca muntii si copacii inalti) si toate semnele puterii cu scop (incluzind masinile marii si liniile de putere).
 • Dragoste si Prietenie - Binecuvintati toate semnele de ingrijire si hranire, compasiune si sprijin, toate relatiile armonioase in natura si arhitectura, tot ce este conectat sau in blinda atingere cu altceva, toate semnele cooperarii, atit in jocuri cit si munca, toate semnele risului si veseliei.
 • Pacea Interioara - Bnecuvintati toate semnele linistii, calmului, tranchilitatii si seninatatiii (ca si apa calma sau aerul linistit), toate privelistile distante (orizonturi, stele, luna), toate semnele frumusetii vederii, sunetului sau atingerii, culori clare si forme, detaliile obiectelor naturale sau ale celor facute.
 • Crestere Spirituala - Binecuvintati toate semnele cresterii, dezvoltarii si schimbarii in Natura, trecerea zorilor si apusului, miscarea soarelui, lunii, planetelor si stelelor, zborul pasarilor pe cer si miscarea vintului si a marii.

Ideile precedente sunt pentru calauzire daca nu sinteti obisnuit sa binecuvintati, dar sa nu fiti limitat de ele. Amintiti-va ca orice calitate, caracteristica sau conditie poate fi binecuvintata (exemplu: puteti binecuvinta animale slabe spre a incuraja cresterea de greutate), daca a existat, exista in prezent sau exista doar in imaginatia dumneavoastra.

Cum sa va intensificati puterea de a Binecuvinta

Aici este o tehnica practicata in Hawaii care intensifica puterea dumneavoastra de a binecuvinta prin cresterea energiei voastre personale. Este o cale simpla a respiratiei care este folosita si pentru detasare, concentrare, meditatie si vindecare. Nu necesita loc sau postura speciala, si poate fi facuta in timpul miscarii sau sederii, ocupatiei sau odihnei, cu ochii deschisi sau inchisi. In Hawaiiana, tehnica se numeste pikopiko deoarece "piko" inseamna atit coroana capului cit si buricul.

Tehnica

 • Deveniti constient de respiratia dumneavoastra naturala (s-ar putea schimba de la sine din cauza constientizarii dumneavoastra, dar este in regula).
 • Localizati crestetul capului dumneavoastra si buricul prin constientizare sau atingere.
 • Acum, asa cum inspirati, orientati-va atentia asupra crestetului capului dumneavoastra si cum expirati, orientati-va atentia asupra buricului. Respirati in acest fel atit de mult timp cit va place.
 • Cind va simtiti relaxati, centrati sau/si energizati, incepeti sa va imaginati ca sunteti inconjurat de un nor invizibil de lumina sau un cimp electromagnetic, si ca respiratia dumneavoastra creste energia acestui nor sau cimp.
 • Binecuvintind, imaginati-va ca obiectul binecuvintarii dumneavoastra este inconjurat de ceva din aceeasi energie care va inconjoara.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale