Terapii Naturiste

Grupul de discutii prin e-mail Teranat

Daca nu esti inscris, inscrie-te online sau prin e-mail ca sa participi la discutiile grupului

Intrebari si raspunsuri despre grup
actualizate pe 15 aprilie 2010

Intrebari cu raspunsuri scurte

Da click pe o intrebare ca sa vezi imediat un raspuns mai detaliat la ea.

 1. Ce este Teranat? Un grup de discutii, intrebari si raspunsuri, studii, stiri despre terapii naturale, naturiste, complementare si alternative, in limba romana.
 2. De cand functioneaza grupul? De la 1 iunie 2005.
 3. Cati membri are grupul? 1054, la 26 aprilie 2011.
 4. Cine administreaza grupul? Detinatorul grupului este Firicel Ciarnau, si il ajuta AdiM.
 5. Cat costa participarea la Teranat? Participarea este gratuita.
 6. Unde pot citi online arhiva de mesaje? in arhiva de mesaje a grupului, daca esti membru.
 7. In ce format se difuzeaza mesajele pe grup? in format TEXT.
 8. Discutiile sunt moderate? Nu, cu exceptia primelor mesaje ale fiecarui nou-venit. Daca situatia o impune, unii membri sunt moderati in continuare.
 9. Care sunt regulile de participare la discutiile grupului? Cele de eticheta in retea, plus cateva specifice.
 10. Cum ma pot inscrie in grup? Prin e-mail sau pe web.
 11. Cum ma abonez prin e-mail? Trimite un mesaj gol la teranat-subscribe@yahoogroups.com
 12. Cum ma abonez pe web? Completeaza formularul online din pagina grupului de la YahooGroups sau din paginile de la TerapiiNaturiste.ro
 13. Ce fac daca nu ma descurc cu inscrierea? NUMAI in ultima instanta, contacteaza direct managerul grupului.
 14. Cum fac ca sa nu mai primesc mesajele pentru o vreme? Folosesti optiunea No Mail/Web Only.
 15. Cum fac ca sa nu mai fiu inscris in grup? Scrie la teranat-unsubscribe@yahoogroups.com
 16. De ce mesajele mele apar cu intarziere pe grup, desi ale altora apar imediat? Asta poate sa insemne ca esti moderat, lucru firesc mai ales pentru un nou-venit.
 17. De ce mesajul meu catre grup nu a ajuns la grup? Fie a fost respins de moderatori, fie nu a ajuns niciodata la serverul Yahoo!
 18. De ce am fost exclus brusc din grup? Pentru ca adresa ta de e-mail nu a functionat o vreme sau pentru ca ai adus vreo ofensa grava grupului.

Raspunsuri detaliate

 1. Ce este Teranat?
  Teranat este un grup de e-mail pentru discutii, intrebari si raspunsuri, informare si stiri in limba romana si dedicata tuturor celor preocupati de terapii naturale, naturiste, alternative si complementare. Fie ca esti terapeut, practician al metodelor de terapie complementara, fie ca esti in cautarea unei metode terapeutice mai eficiente pentru tine sau pentru altcineva, fie ca esti pasionat sau doar curios in acest domeniu, gasesti aici un loc unde se discuta pe astfel de subiecte, pe intelesul tuturor.

 2. De cand functioneaza grupul Teranat?
  Grupul a fost infiintat pe 1 iunie 2005, in continuarea mai vechiului grup Terapis, care a functionat din 14 decembrie 2002 si ajunsese la peste 700 de membri, dar din motive inexplicabile a disparut, iar Yahoo nu a raspuns in nici un fel la intrebarile administratorilor despre cauzele disparitiei grupului.

 3. Cati membri are grupul?
  Pentru a vedea numarul curent de membri, acesta este afisat in pagina membrilor, accesibila tuturor membrilor grupului. La data ultimei actualizari a acestui fisier, grupul avea 960 membri.

 4. Cine administreaza grupul?
  Fondatorul si proprietarul grupului este Firicel Ciarnau, directorul Editurii Fidelia si este ajutat de catre AdiM.
 5. Cat costa participarea la Teranat?
  Nu costa nimic! Grupul este gazduit gratuit pe serverele de la Yahoo Groups.
 6. Unde pot citi online arhiva grupului Teranat?
  In arhiva de mesaje a grupului de la YahooGroups. Un click pe linkul de mai inainte afiseaza o pagina de la YahooGroups, dar aceasta pagina afisata poate fi diferita de la caz la caz, si iata ce ai de facut:
  • daca nu ai un cont deschis la Yahoo, atunci esti salutat cu Hello, Guest! (ca si cum ai fi un "oaspete") si ca sa ai acces mai departe trebuie sa te inregistrezi ca utilizator Yahoo, folosind linkul Register din pagina afisata la Yahoo.
  • daca ai un cont deschis la Yahoo, dar in pagina care se deschide esti salutat ca Guest ("oaspete"), atunci trebuie sa te identifici cu Yahoo ID si parola, folosind linkul Sign In din pagina afisata. Cand te identifici, poti bifa optiunea Remember my ID & password pentru ca Yahoo sa te identifice automat atunci cand vei intra data viitoare in paginile Yahoo de la acelasi computer.
  • daca ai fost inscris la grupuri de discutii de la eGroups, trebuie sa convertesti inscrierea ta la eGroups ca sa-ti poti vedea grupurile la care esti inscris prin Yahoo. Pentru asta, exista un link Click here to convert unde specifici adresa de e-mail folosita in gupurile eGroups si parola ta de la eGroups, dupa care vei putea accesa fostele grupuri eGroups prin Yahoo Groups.
  • daca ai executat deja operatiile de mai sus si daca Yahoo iti recunoaste computerul (fiindca ai bifat optiunea Remember my ID & password cand ai intrat ultima oara de pe acelasi computer), atunci pagina afisata cand dai click pe linkul pentru pagina arhivei grupului va fi chiar cea a arhivei grupului Teranat.

 7. In ce format se difuzeaza mesajele?
  Pentru moment si pentru protejarea membrilor grupului de eventuali virusi ce pot fi transmisi prin e-mail, mesajele grupului circula numai in format TEXT, fara grafica sau fisiere atasate.

 8. Discutiile sunt moderate?
  Discutiile sunt libere, si mesajele ajung direct la membrii grupului, dar cu o observatie: orice nou membru este inscris ca moderat, astfel ca primele sale mesaje nu vor ajunge direct la grup, ci va trebui sa primeasca avizul unui moderator. Aceasta masura a fost luata pentru a se bloca mesajele de spam trimise de cei care se inscriu in grupuri nemoderate, trimit reclame si apoi se retrag. Cei care dovedesc ca sunt interesati de tematica grupului si nu de altceva, vor fi trecuti pe nemoderat dupa primul sau primele mesaje.

 9. Care sunt regulile de participare la discutii?
  Regulile de participare la discutii sunt in primul rand cele de bun simt in lucrul prin e-mail: se va discuta civilizat, cu toata atentia si consideratia pentru ceilalti membri ai grupului, in ceea ce priveste continutul mesajelor, sinceritatea si claritatea exprimarii, ca si formatul si dimensiunile mesajelor. Discutiile se poarta numai in limba romana. Grupul este dedicat discutiilor, si nu anunturilor comerciale. Totusi, se accepta si anunturi comerciale, dar cu rugamintea sa nu se abuzeze de ele (cine are de anuntat un produs sau un serviciu, fie el comercial sau gratuit, in domeniul terapiilor alternative, il poate anunta in grup cel mult o data pe luna). Unii pot fi tentati sa trimita doar articole gasite in retea, mesaje de email scrise de altii, sau citate din ziare ori carti, fara nici o contributie sau opinie personala, uitand ca acest grup nu este un catalog de articole sau de idei ale altora, ci un loc de intalnire a membrilor si de prezentare a opiniilor si activitatii lor. Ideal ar fi ca asemenea citate, din activitatea altora, sa fie insotite si de opinia personala. Citatele, fara opinie personala despre utilitatea sau valoarea lor pentru tematica grupului, le plaseaza automat in categoria reclamelor la cartile, articolele sau ziarele respective. Cei care vor incalca aceste reguli, vor fi trecuti pe modul moderat ca avertisment (adica mesajele trimise de ei nu vor mai ajunge la grup decat daca le aproba moderatorul), iar in caz de recidiva vor fi trecuti pe optiunea No Posting (nu vor mai avea dreptul sa trimita mesaje catre grup) sau chiar pot fi exclusi din grup cu interdictia de a se mai inscrie. De asemenea, o rugaminte din partea organizatorilor grupului pentru orice nou-venit este sa se prezinte in primul sau mesaj, si mai ales daca are o anumita experienta cu terapiile complementare, sa aminteasca despre ea pe scurt. in concluzie, cele mai binevenite sunt contributiile personale, in tematica grupului.

 10. Cum ma pot abona la grupul Teranat?
  Te poti abona prin e-mail, trimitand un mesaj gol la o anumita adresa de e-mail, sau pe web, vizitand o anumita pagina de web si completand formularul de acolo. Vezi detaliile mai jos:
  • Abonarea prin E-mail se face trimitand un mesaj gol (fara continut si fara subiect) pe adresa teranat-subscribe@yahoogroups.com, dupa care vei primi un mesaj la care trebuie sa dai Reply (sa raspunzi) ca sa confirmi abonarea. in momentul in care esti abonat efectiv, primesti un mesaj de bun venit si instructiuni de utilizare a grupului.
  • Abonarea pe web se face din browser, vizitand pagina de abonare de la Yahoo Groups si urmand instructiunile afisate aici sau din paginile TerapiiNaturiste.ro.
  Daca nu te descurci cu aceste instructiuni sumare, vezi si raspunsurile la intrebarile urmatoare.

 11. Cum ma abonez prin e-mail?
  Ca sa te abonezi prin e-mail, trimite un mesaj gol pe adresa teranat-subscribe@yahoogroups.com - stiind ca un mesaj gol nu trebuie sa contina nimic in corpul sau si nici in rubrica Subject. Cel mai simplu este sa dai un click pe adresa de mai sus, si automat se va deschide fereastra de compunere a unui mesaj nou din programul tau de e-mail, avand deja ca adresa de destinatie adresa indicata. Atunci trebuie doar sa trimiti mesajul, cu comanda de trimitere (Send). Vei primi un mesaj automat de la Yahoo Groups, cu Subject: Please confirm your request to subscribe to Teranat, la care ti se cere sa raspunzi (cu simpla comanda Reply, urmata de Send, din programul tau de e-mail) ca sa confirmi cererea ta de inscriere in grup. Dupa ce dai aceasta confirmare, vei fi inscris in grup si vei primi mesajul de bun venit Welcome to Teranat de la moderatorul grupului - Teranat Moderator. Mesajul este in romaneste si iti da un minim de instructiuni pentru a lucra mai departe cu grupul. Un alt mesaj va insoti mesajul de bun venit, si el va contine acest document FAQ cu tot ceea ce ai nevoie sa stii despre grupul Teranat.

 12. Cum ma abonez pe web?
  Ca sa te inscrii pe web (online, din browser) in grupul Teranat, trebuie sa vizitezi pagina de abonare in grup de la Yahoo Groups sau din paginile TerapiiNaturiste.ro . Ca sa te poti inscrie, trebuie sa ai un Yahoo ID, adica sa fii inregistrat deja ca utilizator al serviciilor gratuite de la Yahoo. Daca nu ai, atunci trebuie sa te inregistrezi.

 13. Ce fac daca nu ma descurc cu inscrierea?
  Daca esti incepator si nu reusesti sa te inscrii prin nici una din metodele automate si rapide descrise mai sus, poti sa trimiti un mesaj de e-mail pe adresa mailto:teranat-owner@yahoogroups.com explicand in detaliu cum ai esuat in incercarea de a te inscrie prin metodele automate. Te vom ajuta sa te inscrii, sau te vom inscrie direct in grup, dar aceasta metoda nu este cea mai rapida si poate sa dureze mai mult timp pana cand vei primi confirmarea ca ai fost inscris in grup.

 14. Cum fac ca sa nu mai primesc mesajele pentru o vreme?
  Daca pleci in vacanta si nu vrei sa ti se umple casuta postale cu mesaje primite in lipsa ta, poti sa modifici optiunea de primire a mesajelor grupului, intrand in pagina ta cu optiuni de primire a mesajelor grupului Teranat. Implicit, optiunea de primire a mesajelor este Individual Emails, adica sa primesti fiecare mesaj trimis grupului, dar daca alegi optiunea No Mail / Web Only, atunci nu vei mai primi nimic pe adresa ta, dar ramai in continuare inscris in grup. Ca sa intre in functiune optiunea aleasa, nu uita sa dai click pe butonul Save Changes din josul paginii.
  Ca sa incepi sa primesti din nou mesajele, prin aceeasi procedura trebuie sa revii la optiunea Individual Emails.

 15. De ce mesajele mele apar cu intarziere pe grup, desi ale altora apar imediat?
  Am constatat ca multi se inscriu in grup dar nu sunt dispusi sa respecte tematica sau regulile grupului. Unii chiar nu sunt deloc interesati de ceea ce se discuta, ci se inscriu aici doar ca sa poata face reclama la alte lucruri. De aceea, orice nou-venit este automat moderat, la primele mesaje. Moderatorii primesc mesajele lor, dar le lasa sa treaca pe grup doar atunci cand ajung sa le vada, uneori cu o oarecare intarziere, si numai daca ele se inscriu in tematica grupului. Astfel, indiferent daca esti un membru mai vechi sau mai nou, atata timp cat mesajele tale sunt departe de tematica grupului sau simple confirmari, raspunsuri formale, mesaje care nu demonstreaza preocupari mai profunde pentru tematica sau discutiile grupului, vei ramane pe moderat. Nu este cea mai echitabila metoda de a discerne intre membrii bine intentionati si cei care au alte scopuri, dar deocamdata este eficienta. De asemenea, daca ai avut o perioada cand nu erai moderat iar acum esti moderat, asta poate fi din cauza ca anumite mesaje ale tale au depasit niste limite... Daca te dezabonezi de la grup si te reinscrii, iarasi esti tratat ca un nou-venit.

 16. Cum fac ca sa nu mai fiu abonat la grupul Teranat?
  Trimite un mesaj gol la teranat-unsubscribe@yahoogroups.com si vei primi un mesaj la care trebuie sa dai Reply ca sa confirmi ca vrei sa renunti la abonament. Dupa ce trimiti confirmarea, vei fi scos automat din grup. Daca si NUMAI daca, totusi, continui sa primesti mesajele grupului si dupa aceasta procedura, ne poti contacta direct pe adresa mailto:teranat-owner@yahoogroups.com si iti vom scoate manual adresa din grup, dupa ce iti vom cere o confirmare ca vrei, intr-adevar, sa te scoatem manual din grup. Dar cererea de retragere manuala trebuie trimisa NUMAI de pe adresa cu care esti inscris in grup, si nu de pe alta adresa!

 17. De ce mesajul meu catre grup nu a ajuns la grup?
  Exista multe motive pentru care un mesaj trimis de tine catre grupului nu ajunge sa apara in arhiva de mesaje a grupului, si deci nici sa fie difuzat catre toti membrii grupului. Iata cateva motive cunoscute:
  • Este posibil ca mesajul trimis de tine recent sa fie inca intr-o coada de mesaje undeva pe traseu. Nu te astepta ca mesajul tau sa ajunga la grup instantaneu. Uneori poate sa ajunga intr-un minut, dar alteori poate sa dureze si cateva zile. Depinde de trafic si de probleme tehnice pe traseu, iar uneori grupul poate fi congestionat in intregime si nu apar mesaje noi. Este bine sa nu repeti un mesaj doar fiindca vezi ca nu ajunge imediat pe grup. Daca l-ai trimis, el ar trebui sa ajunga, mai devreme sau mai tarziu. Dar daca trec 1-2 zile si el nu a ajuns, si alte mesaje noi apar pe grup in acest timp, atunci merita sa-l mai trimiti o data.
  • Ai intentionat sa trimiti mesajul catre grup, dar nu ai fost atent la adresa de destinatie a mesajului tau, unde trebuie sa fie pusa adresa grupului, teranat@yahoogroups.com. Daca ti-a scapat asta, mesajul tau a ajuns la alta adresa, si e numai din vina ta. Mai trimite o data mesajul, pe adresa corecta.
  • Uneori, destul de rar totusi, mesajele de email, care trebuie sa treaca prin mai multe servere pana ce ajung la destinatie, se pot pierde pe parcurs daca a aparut o problema tehnica majora la serverul care ar fi trebuit sa le trimita mai departe, sau chiar la serverul de destinatie. in acest caz nu e de vina grupul, dar e foarte greu de stabilit cui ii apartine vina tehnica. Mai trimite o data mesajul.
  • Daca ai incalcat politica grupului in mod flagrant sau repetat, este posibil sa fi primit interdictia de a mai trimite mesaje catre grup. Moderatorii grupului au dreptul de a interzice unui membru sa mai scrie pe grup daca el abuzeaza de grup sau incalca niste norme de bun-simt sau de comunicare pe grup, sau nu se inscrie in politica si tematica grupului. in acest caz nici un mesaj trimis de tine nu va mai fi acceptat de grup, iar tu vei fi avertizat ca nu ai dreptul sa mai scrii mesaje catre grup, chiar daca ai ramas membru. Va trebui sa ii convingi cumva pe moderatori ca esti dispus sa respecti regulile si cerintele grupului.
  • Daca abuzezi de grup, trimitand doar mesaje de reclama sau purtandu-te agresiv cu alti membri, atunci e firesc ca mesajul tau sa fie respins de moderatori. La fel daca mesajele tale sunt departe de tematica grupului. Mai gandeste-te la motivul pentru care esti in grup. Daca el nu este in armonie cu obiectivele grupului, mai bine cauti alte grupuri.
  • Daca mesajul tau nu contine nimic nou, de la tine, ci doar reproduce citate din alte mesaje anterioare de pe grup, atunci nu va ajunge la grup. Moderatorii vor considera ca ai trimis din greseala un mesaj in care tu nu spui nimic.

 18. De ce am fost exclus fortat din grup?
  Daca ai fost abonat si la un moment dat nu ai mai primit mesajele grupului, sau daca ai primit un mesaj care te anunta ca adresa ta a fost exclusa din grup, motivul cel mai probabil este ca, pentru o vreme, adresa ta de e-mail nu a mai fost functionala. Fie ca serverul tau de mail a fost oprit, fie ca a respins mesajele din cauza ca nu mai era spatiu in casuta ta de mail, fie din alt motiv, serverul de la Yahoo Groups a inregistrat esecul transmiterii mesajelor catre adresa ta. in unele cazuri, cand este foarte limpede ca adresa nu mai exista, el face excluderea automat. Alteori, chiar noi scoatem din grup adresele care nu mai primesc mesaje pentru o vreme, sau le trecem pe optiunea No Mail/Web Only. Daca nu ai primit nici un mesaj de avertizare, dar nici nu mai primesti mesajele grupului, mai intai este bine sa verifici daca nu cumva esti inca inscris in grup, dar cu optiunea No Mail / Web Only si atunci trebuie sa modifici optiunea respectiva in Individual Emails. Daca nu mai esti in grup, dar doresti sa primesti iarasi mesajele, atunci trebuie sa te inscrii din nou, urmand instructiunile curente de inscriere.


ArmonieDoctor

Sfaturi diverse

Manganul se gaseste in telina, patrunjel, pastarnac, praz, spanac, loboda, vinete, andive, cicoare salbatica. Fructe, cum ar fi merele, perele, ciresele, visinele, castanele, masline, lamai, toate acestea preparate la rece, fara foc. Intarzierea cresterii se manifesta prin lipsa manganului in corp, scaderea rezistentei osoase, aparitia malformatiilor scheletice, alterarea sistemului de reproducere, convulsii, paralizie, modificarea metabolismului glucidic si lipidic. Poate apare, de asemenea, la copii orbirea sau surditatea. La persoanele adulte pot apare zgomote in urechi sau pierderea totala a auzului.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale